Cosmin Popescu va fi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Popescu ar putea fi noul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj
Cosmin Popescu ar putea fi noul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj

Cosmin Popescu va fi noul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, în cazul în care Ion Călinoiu va renunţa la acest post.

Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, a declarat, într-o emisiune de la Radio Târgu Jiu, că, în cazul în care Ion Călinouiu nu va candida pentru postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu va fi susţinut să ocupe această funcţie:

„Hotărârea ca Ion Călinoiu să candideze nu este luată definitiv. Trebuie să mai poarte o discuţie cu domnul Dragnea. Eu îmi doresc să candideze pentru funcţia în această primă fază, iar în toamnă, dacă va opta pentru o funcţie de senator, să opteze. Consider că este nevoie de prezenţa dumnealui pe această poziţie, mai ales că este nevoie de formarea unei majorităţi şi de aşezarea lucrurilor. Dacă nu mergem cu Călinoiu din prima fază, o să merge cu domnul Cosmin Popescu şi vicepreşedinte Ciprian Florescu. Hotărârea îi aparţine domnului Călinoiu“. 

Cosmin Popescu a suferit o condamnare cu suspendare

Cosmin Popescu a fost preşedintele PDL Gorj, fiind un colaborator apropiat al lui Ionel Manţog. În perioada în care a fost deputat, Cosmin Popescu a suferit, în primăvara anului 2011, o condamnare definitivă la doi ani de închisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului, adica a lui Ionel Manţog, fost secretar de stat în Ministerul Economiei şi ex director economic al Complexului Energetic Turcen. Succesorul lui Manţog la Ministerul Economiei a fost Cosmin Popescu, iar din această calitate a solicitat ministrului Economiei, în 2006, să emită un ordin pentru efectuarea unui control al activităţii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) care avea ca tematică încheierea convenţiilor de schimb şi reconstrucţia imobilului pentru familia Manţog. Potrivit procurorilor, scopul controlului era de a-l favoriza pe Ionel Manţog şi de a zădărnici cercetările în dosarul în care Manţog era urmărit penal pentru construirea unei vile pe banii companiei de stat, în schimbul unor locuinţe care au fost expropriate ca urmare a înaintării carierei miniere. 

„O să dăm un post de vicepreşedinte celor de la ALDE“

Florin Cârciumaru a spus că un post de vicepreşedinte ao să „O să dăm un post de vicepreşedinte celor de la ALDE, pentru că este obligatoriu. Eu cred că şi la nivel de judeţ, PSRO va veni lângă PSD vom face majoritate. Iată că şi aici au pierdut cei de la PNL. Am câştigat prin munca lui Ion Călinoiu şi a celor din echipa sa“. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite