Bătăile de stradă continuă la Euro! 8 răniţi în ciocnirea dintre un grup de francezi şi mai mulţi fani nord-irlandezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt persoane au fost rănite la Nisa, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în violenţe care au izbucnit după terminarea meciului dintre Anglia şi Rusia de la Marsilia, în incidente fiind implicaţi suporteri francezi şi nord-irlandezi, relatează ouest-france.fr.

Potrivit sursei citate, unul dintre răniţi a suferit un traumatism cranian. Incidentele au început în jurul orei locale 23.00, când mai mulţi tineri localnici i-au provocat pe fanii nord-irlandezi aflaţi pe strada pietonală Saleya. "Aproximativ 20 - 30 de tineri din Nisa au început să arunce cu sticle în direcţia nord-irlandezilor, care au reacţionat aruncând şi ei cu sticle. Poliţia a intervenit şi a separat cele două grupuri", a declarat un poliţist nord-irlandez.

"Strada era plină de oameni. Erau suporteri nord-irlandezi şi polonezi. Toată lumea cânta, se simţea bine. Eram la masă şi brusc am auzit zgomot de sticle sparte şi urlete. Atunci ne-am ridicat de la masă şi ne-am dus să vedem ce se întâmplă. Toată lumea se bătea acolo", a declarat pentru AFP Emeline Combi, o martoră la incidente. AFP notează că la cafenelele din zonă se aflau numeroşi suporteri polonezi, dar aceştia nu au participat la violenţe. Mulţi chiar se fotografiau alături de nord-irlandezi.

Duminică seară, la ora 19.00, se dispută la Nisa meciul Polonia - Irlanda de Nord, din Grupa C a Campionatului European, joc arbitrat de Ovidiu Haţegan.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite