Cod Portocaliu de caniculă în Gorj: 42 de grade Celsius la umbră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temperatura va ajunge până la 42 de grade Celsius
Temperatura va ajunge până la 42 de grade Celsius

Astăzi va fi cea mai călduroasă zi a anului, ne avertizeaz meteorologii, care au instituit avertizarea Cod Portocaliu de caniculă pentru mai multe județe, printre care și Gorjul.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj s-a întrunit, ieri, într-o şedinţă extraordinară, pentru a stabili măsurile necesare pentru această perioadă deosebit de periculoasă. Astfel, la nivelul tuturor localităților se vor întruni comisiile locale pentru situații de urgență. Autoritățile locale trebuie să anunţe telefonic şi în scris evenimentele produse pe raza localităţii la Centrul Operaţional Judeţean din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Lt.col. Dumitru Petrescu“. „Având în vedere că pentru intervalul 6-7 august a.c. se aşteaptă creşteri semnificative ale temperaturilor şi ale indicelui de confort termic (ITU) care se va situat peste pragul critic de 80 de unităţi, Subprefectul judeţului Gorj, Sorin Arjoca, a solicitat membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgență să dispună luarea tuturor măsurilor specifice care se impun pentru prevenirea apariţiei unor factori de risc ce pot afecta starea de normalitate a vieţii social-economice“, se precizează într-un comunicat al Prefecturii Gorj.

Temperatura va atinge, la umbră 42 de grade Celsius, iar medicii ne recomandă să nu ne expunem la soare între orele 11.00 și 18.00.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite