Circulaţia pe Defileul Jiului a fost închisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă, zeci de şoferi au făcut cale întoarsă sau au aşteptat ore întreg ca să traverseze Defileul Jiului, după ce circulaţia s-a închis pe acest tronson.

Soferii s-au enervat când au auzit că trebuie să aştepte sau să ocolească sute de kilometri, dar până la urmă s-au resemnat. „Suntem în excursie şi vrem să vizităm mănăstirile Lainici şi Prislop, dar trăim în România. Ne-am resemnat. Se lucrează la acest drum de anul trecut, dar nu se vede mare lucru“ a spus şoferul unui microbuz. Aproape toţi au preferat să aştepte: „Merg la Petroşani. Nu se merită să fac un ocol, aşa că aştept“.

Se va putea circula doar două ore şi jumătate în timpul zilei

Ion Tudor, şeful Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu, a spus că se impunea închiderea drumului pentru ca lucrările să se desfăşoare în mod normal: „Era imperios necesar să se închidă Defileul Jiului, pentru ca lucrările de modernizare să se desfăşoare în mod normal. Nu se poate lucra fără să fie închis traficul. Trebuie să suferim un an de zile, ca să avem un an bun. Anul viitor se va finaliza drumul. Se lărgeşte drumuri, se consolidează versanţii, se toarnă asffalt şi se fac poduri şi podeţe“.
La primele ore ale dimineţii, drumarii au blocat accesul în Defileul Jiului. Drum va fi închis între orele 06.00 şi 12.00 şi între orele 14.30 şi 20.30, în zilele de luni, marţi, miercuri, joi, vineri şi sâmbătă. Lucrarile de reparaţie a drumului vor dura pana în noiembrie.
 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite