Cioloş, despre o posibilă candidatură la alegerile prezidenţiale: „Toate opţiunile sunt deschise“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciolos a fost prezent astăzi la Târgu Jiu pentru a strânge semnături pentru alegerile europarlamentare
Ciolos a fost prezent astăzi la Târgu Jiu pentru a strânge semnături pentru alegerile europarlamentare

Dacian Cioloş, preşedintele PLUS, a spus miercuri, la Târgu Jiu, că nu a luat nicio hotărâre în ceea ce priveşte candidatura la alegerile prezidenţiale din toamnă.

Fostul prim-ministru a spus că nu va candida împotriva lui Iohannis, dacă va lua această hotărâre, ci pentru a propune şi susţine un proiect politic: „Eu nu candidez împotriva nimănui. Eu dacă o să candidez este ca să propun şi să susţin un proiect politic. Cu cât mai mulţi politicieni vor face lucrul acesta, cu atât va fi mai bine pentru români deoarece vor avea de unde să aleagă. Pentru prezidenţiale nu am luat încă o decizie. Toate opţiunile sunt deschise. Deocamdată, obiectivul nostru este să obţinem un rezultat foarte bun la alegerile europarlamentare“.
 

Acesta spune că o candidatură comună USR-PLUS nu va fi doar la alegerile europarlamentare, ci şi la cele prezidenţiale, locale şi parlamentare: „Ne gândim la candidaţi comuni USR-PLUS nu doar la alegerile prezidenţiale, ci şi la alegerile locale, dar mai ales ne gândim la o abordare comună pentru alegerile parlamentare. Obiectivul nostru final este să obţinem o majoritate în Parlament după alegerile parlamentare de anul viitor, ca să oferim o alternativă de guvernare românilor. Vrem să prezentăm un proiect de guvernare, nu doar obiectivul de a da la o parte pe cei care acum duc ţara către catastrofă“. 

„Este nevoie de o moţiune cenzură“

Dacian Cioloş susţine că este nevoie de o moţiune de cenzură şi de alegeri anticipate: „Din punctul nostru de vedere ar fi nevoie de o moţiune de cenzură. Ar trebui ca această majoritate de facto care există în Parlament şi care declară că nu este de acord cu ceea ce face PSD-ALDE să se mobilizeze şi să dea jos acest Guvern. Din punctul nostru de vedere, aşa cum am mai spus, ar trebui să fie cel de alegeri anticipate, chiar dacă este un obiectiv mai greu de atins, în sensu8l că nu s-a întâmplat niciodată în România, dar interesul României este ca această catastrofă politică să plece cât mai repede de la guvernare, pentru că vom plăti cu toţii costurile, inclusiv din buzunar. Să aplici politici populiste, să laşi oamenilor impresia că le creşti nivelul de trai majorând pensiile şi salariile, dar făcând acest lucru cu bani luaţi pe credit din străinătate ca să stimulezi consumul de produse din import este o catastrofă pentru România“. 

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite