Ce filme documentare vor putea fi vizionate în cadrul Caravanei Docuart

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caravana Docuart va poposi la Târgu Jiu
. Cea de-a treia ediţie a Caravanei Docuart ajunge cu proiecţii de film documentar românesc la Cinematograful Sergiu Nicolaescu din Târgu Jiu, în zilele de 8 şi 9 aprilie.

Caravana Docuart invită cinefilii oraşului să vizioneze o serie de filme documentare româneşti, toate premiate la Bucureşti Docuart Fest 2015, singurul spaţiu cultural dedicat exclusiv documentarului românesc. 

Programul Caravanei debutează vineri, 8 aprilie, de la 17:30, cu filmul "Româneşti" (R: Artur Borusz) şi continuă cu "Brudina" (R: Dragoş Mihai Hanciu), "Căluşarii din Bârla" (R: Adriana Oprea) şi "Paşaport de Germania" (R: Răzvan Georgescu). Sâmbătă, evenimentul începe cu "Afară" (R: Andrei Schwartz), "Roboţelul de Aur" (R: Mihai Dragolea & Radu Mocanu), iar ziua se încheie cu "Aliyah Dada" (R: Oana Giurgiu). Filmele vorbesc despre o varietate de teme: istorie, artă, portrete ale unor oameni. 

La proiecţii vor fi prezenţi regizorii Adriana Oprea, Oana Giurgiu, Mihai Dragolea şi Radu Mocanu care vor participa la sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu cei din sală.

Popularizarea evenimentelor culturale

Scopul proiectului este acela de a populariza evenimentele culturale în oraşe în care acestea nu sunt des întâlnite şi de a familiariza publicul cu acest gen de produse artistice, proiectul integrându-se totodată în zona marilor centre culturale. Caravana este o extensie a festivalului Docuart Fest, ajuns la ediţia cu numărul 5.

Caravana Docuart este un proiect cultural organizat de asociaţia Docuart, co-finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei. Evenimentul se desfăşoară în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Jiu şi se bucură de susţinerea Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor RomaniaFilm (R.A.D.E.F. RomaniaFilm), iar intrarea va fi liberă.

Programul caravanei 

8 APRILIE

17:30 Brudina, de Dragoş Mihai Hanciu (2014, 17 min)

18:00 Româneşti, de Artur Boruzs (2014, 24 min) 

18:45 Căluşarii din Bârla, de Adriana Oprea (2014, 58 min) + Q&A

20:15 Paşaport de Germania, de Răzvan Georgescu (2014, 88 min)

9 APRILIE

16:00 Afară, de Andrei Schwartz (2014, 86 min)

17:45 Roboţelul de aur, de MIhai Dragolea şi Radu Mocanu (2014, 75 min) + Q&A

19:30 Aliyah DaDa, de Oana Giurgiu (2014, 116 min) + Q&A

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite