Câştigători din Gorj, la Festivalul internaţional de bătut toaca şi clopotele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protoieria Târgu Jiu-Nord a avut doi câştigători la ediţia a IX-a a Festivalului internaţional de bătut toaca şi clopotele, organizat în perioada 9 - 11 iulie, în oraşul Victoria, judeţul Braşov.

 Fraţii Bălan, Vasile Cristian şi Paul Petre, fiii protoiereului Cosmin Bălan, au câştigat locul III şi menţiune, la grupele gimnaziale, clasele I şi a V-a. Cei doi fraţi au reprezentant Parohia „Adormirea Maicii Domnului“ din Târgu Jiu.

Concurenţii s-au pregătit foarte bine

Intitulat „Cântecul care zideşte“, festivalul de toacă de la Victoria a adunat anul acesta peste 80 de copii, începând cu cei  de grădiniţă şi până la clasa a VIII-a, din România, Ucraina şi Ungaria. „Copiii au venit foarte bine pregătiţi şi în acest an, competiţia find una foarte strânsă. Ne-am dat seama la această ediţie că festivalul nostru le-a oferit copiilor posibilitatea să înveţe un cântec cu bătaie lungă. Este un fel de predică de la toacă la care copiii se pricep de minune. Cu siguranţă nu vor uita tot restul vieţii lor această experienţă“, a declarat părintele Octavian Smădu, iniţiatorul acestui festival. 

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite