Caragea a fost audiat ca martor în procesul în care sunt judecaţi omul de afaceri Mihai Rămescu şi al primarului Bucurescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorel Salvador Caragea, fostul şef al Poliţiei Gorj, a fost audiat, astăzi, ca martor, în procesul în care sunt judecaţi, pentru infracţiuni de corupţie, omul de afaceri Mihai Rămescu şi primarul comunei Slivileşti, Sorin Bucurescu.

Viorel Salvador Caragea a trebuit să dea explicaţii în legătură cu o convorbire telefonică pe care a purtat-o cu primarul Sorin Bucurescu în timpul desfăşurării anchetei procurorilor. Anchetatorii au considerat că Bucurescu a încercat să obşţină informaţii din dosar. Fostul şef al Poliţiei Giorj a declarat, sub jurământ, că primarul Bucurescu nu i-a cerut vreodată să intervină în cursul vreunei anchete:  „Îi cunosc pe domnii Bucurescu şi Rămescu înainte de 2009, când am devenit şef al IPJ. Vorbeam destul de des la telefon cu primarul Bucurescu. Ţin minte că pe 20 ianuarie 2014, după o întâlnire cu primarii, m-a sunat Bucurescu şi mi-a zis că vrea să vorbim. Luasem masa împreună înainte în localul de lângă Prefectură. Acolo, în sală, erau mai multe persoane, primari. (…) Părea supărat la telefon. Ne-am întâlnit şi m-a întrebat dacă l-a reclamat cineva, dacă ştiu că se fac sau nu cercetări legate de el, de Rămescu. Nu mai ştiu exact ce a zis. I-am spus că nu ştiu nimic despre dosare, că nu am atribuţii referitoare la dosarele cauzelor penale ale Parchetelor sau la circuitul dosarelor“. 

Caragea a fost sunat şi de Rămescu

Viorel Salvador Caragea a recunoscut că a fost sunat de patronul Mihai Rămescu, judecat şi el în acest dosar:

„După câteva zile m-a sunat şi domnul Rămescu, care mi-a zis că vrea să ne întâlnim ca să discutăm o speţă. Întâlnirea a avut loc la Prefectură şi m-a întrebat dacă ştiu că este cercetat penal. I-am spus şi lui că nu ştiu şi că nu am competenţă de a dispune o preluare a unui dosar de la Parchetul Motru la Târgu-Jiu.

Prejudiciul estimat de 700.000 de lei

Primarul Sorin Bucuresu, afaceristul Mihail Rămescu, soţia sa, dar şi Alexandra Loghin, angajată a Primăriei Slivileşti au fost trimişi în judecată, în luna septembrie de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. 

Primarul şi salariata primăriei sunt judecaţi pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual, iar soţii Rămescu pentru instigare la abuz în serviciu şi participaţie improprie la fals intelectual.  

Dosarul priveşte vânzarea dubioasă a unor imobile şi terenul aferent care s-au aflat în posesia familiei Rămescu  către fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia. Prejudiciul în acest caz a fost stabilit la aproximativ 700.000 de lei.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite