Candidaţii pentru ocuparea posturilor scoase la concurs de spitalul din Târgu Jiu, verificaţi în urechi de medici ORL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
190 de candidaţi au participat la concursul pentru ocuparea celor 15 posturi                 Foto: Arhivă Adevărul
190 de candidaţi au participat la concursul pentru ocuparea celor 15 posturi                 Foto: Arhivă Adevărul

Candidaţii care participă la concursurile organizate de Spitalul Judeţeann de Urgenţă Târgu Jiu sunt verificaţi în urechi de către medici ORL. Doi candidaţi au fost eliminaţi pentru că au copiat.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a scos la concurs 57 de posturi de îngrijitor curăţenie, infirmieri, brancardieri şi asistenţi medicali pentru ocuparea cărora s-au înscris aproximativ 650 de candidaţi. 

Concursul scris pentru cele 15 locuri de infirmier a avut loc joi, 20 ianuarie, la Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu. La examen au venit 190 de candidaţi din cei peste 250 care se înscriseseră. 

Candidaţii au trecut printr-un triaj epidemiologic. Ei au trebuit să prezinte certificatul verde sau să dovedească prin test rapid şi PCR că nu sunt infectaţi cu coronavirus, după care li s-a  prezentat procedura conform căreia se organizează concursul. Candidaţii nu au putut avea asupra lor telefoane mobile şi nici ceasuri smart. Aceştia şi-au lăsat genţile şi hainele într-un anumit loc. Apoi, doi medici ORL le-au verificat urechile candidaţilor pentru a nu avea scunse căşti de mici dimensiuni.

Doi candidaţi au fost eliminaţi din concurs pentru fraudă, după ce au fost prinşi cu telefoanele mobile asupra lor. 

28 de candidaţi au fost admişi, după ce au obţinut un punctaj mai mare de 50 şi vor susţine poba orală.

„Dorim să eliminăm suspiciunile de aranjare

Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, vrea să se implice în organizarea concursului pentru a nu mai exista suspiciuni de aranjare a examenului.

 „Dorim să eliminăm suspiciunile de aranjare a concursurilor. Sunt foarte multe discuţii şi vreau să mă implic în calitate de observator la organizarea acestor concursuri pentru a asigura că se vor desfăşura corect. Modul de stabilire a subiectelor este prevăzut de legislaţie cu minimum două seturi de întrebări. Aş vrea să propun comisiile de concurs să stabilească un număr mult mai mare de întrebări sau să aleagă varianta în care candidatul să deschisă cartea şi comisia să stabilească subiectele de la capitolul respectiv. Va fi lucrare scrisă, şi nu tip grilă“, a precizat acesta. 

Vă recomandăm să citiţi şi 

Oamenii senatorului Ion Iordache, judecaţi la Gorj pentru evaziune fiscală

Supermarket din Târgu Jiu amendat cu 50.000 de lei. Vindea produse expirate 

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri