Bătaie la un liceu de prestigiu din Târgu Jiu. Scandalul a avut loc într-o sală de clasă

0
Publicat:

Polițiștii gorjeni au deschis un dosar penal în urma unui scandal de la un liceu de prestigiu din municipiul Târgu Jiu. Trei elevi s-au luat la bătaie într-o sală de clasă.

Scandalul a avut loc la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu Foto: Arhivă
Scandalul a avut loc la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu Foto: Arhivă

Cei trei liceeni implicați în scandal sunt din clasele a IX-a și a X-a. Elevul bătut este în clasa a X-a. Acesta a ajuns la spital, de unde i s-a eliberat un certificat medico-legal în care se menționează că prezintă un traumatism cranio facial și toracic.

Un elev din clasa a X-a a fost bătut de alți doi colegi din clasa a IX-a și a X-a. Între aceștia au existat discuții contradictorii pe un grup de Whatsapp.

Este un caz pe care l-am raportat către Poliție, Inspectoratul Școlar Județean Gorj și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj. A existat o neînțelegere între ei și conflictul a izbucnit în pauză. Am declanșat procedura pentru managementul cazurilor de violență“, a spus Cristina Goanță, directorul Colegiului Național „Tudor Vladimirescu“.

Cei trei sunt de nivel mediu la învățătură și până acum nu au mai avut probleme comportamentale. „Nu tolerăm actele de violență și vom urma procedura ca toți cei implicați să fie pedepsiți conform regulamentului. Școala poate să le scadă media la purtare, în urma cercetărilor pe care le vom face“, a mai spus Cristina Goanță.

Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală

„La data de 11 decembrie 2023, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați prin apel 112 cu privire la producerea unui conflict spontan între trei elevi ai unui liceu din Târgu Jiu. Din primele verificări efectuate de polițiști, a reieșit faptul că, în urma unor discuții în contradictoriu, între cei trei băieți, elevi în clasele a 9-a și a 10-a, ar fi izbucnit un conflict spontan, agresându-se reciproc.

În urma incidentului, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj pentru publicația As în Gorj.

Cazul se află și în atenția Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

„În data de 11.12.2023, în cadrul Colegiului Național «Tudor Vladimirescu» din Târgu Jiu, într-o pauză, a avut loc un incident (violență fizică) între elevi. Există o anchetă din partea IPJ Gorj (s-a deschis un dosar penal). De asemenea, sunt derulate anchete de către unitatea școlară, IȘJ Gorj și DGASPC Gorj”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Ionuț Catrina.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite