Bacalaureat 2015 Română Gorj. Ce subiecte au picat la BAC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 4500 de absolvenţi ai clasei a XII-a din Gorj s-au înscris la bacalaureat
Peste 4500 de absolvenţi ai clasei a XII-a din Gorj s-au înscris la bacalaureat

Bacalaureat 2015 Română. Peste 4500 de candidaţi vor susţine luni, 29 iunie, proba scrisă la limba şi literatura română. Subiectele de la BAC 2015 Română vor fi prezentate de adevarul.ro, la puţin timp după începerea examenului. Rezolvările subiectelor la Română de la Bacalaureat vă vor fi oferite tot pe adevarul.ro, luni în jurul orei 11.

UPDATE

Peste 200 de candidaţi au lipsit de la prima probă a examenului de bacalaureat

La prima probă a examenului de bacalaureat au absentat 211 candidaţi dintre cei 4159 care s-au înscris. Unii candidaţii care au susţinut proba la Liceul nr. 2 au acuzat modul în care asistenţii s-au purtat cu ei. „Mi-a spus să stau în dreapta şi eu m-am aşezat în stânga din greşeală. A început să ridice vocea şi să pună la punct. Avem emoţii şi atitudinea asta nu ne face bine“, a spus unul dintre candidaţi. 

Cinci eliminaţi de la proba de limba şi literatură română

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a anunţat că cinci dintre cei peste 4000 de candidaţi care au susţinut astăzi proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul bacalaureatului au fost eliminaţi din examen după ce au fost prinşi încercând să copieze.

Subiectele de la Real

 

Subiecte bune Real Bacalaureat 2015 Română
Subiecte bune Real Bacalaureat 2015 Română

 

Subiecte Română Uman

Subiecte Bacalaureat 2015 Română UMAN
Subiecte Bacalaureat 2015 Română UMAN

Bacalaureat 2015 Română

BAC 2015 Română: 4.554 de elevi s-au înscris la examenul ce se va desfăşura în 12 centre din judeţ. Sălile de examinare vor fi dotate cu camere video şi audio. Adevarul.ro vă va prezentra subiectele de la proba scrisă la limba şi literatura română luni, 29 mai, la ora 11.00. 

Taxă de 240 de lei

Din numărul total de elevi înscrişi la Bacalaureatul de anul acesta, 3.875 de elevi sunt din seria actuală, iar 679 din seriile anterioare. Pentru elevii care au absolvit liceul cu ani în urmă, dar care nu au reuşit să promoveze Bac-ul, taxa de participare este de 240 de lei.

Modul de derulare a examenului de Bacalaureat nu se schimbă. Totuşim lucrările vor fi corectate în alte judeţe. Potrivit ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care a precizat că metodologia prevedea de cinci ani posibilitatea corectării lucrărilor de la probele scrise ale acestui examen în alte judeţe.

Pentru ultimele noutăţi despre examen - subiecte, barem şi rezolvări - vă invităm să consultaţi acest articol:

Subiecte Bacalaureat 2015 română

  Calendarul examenului de bacalaureat

   „Probele scrise ale examenului de bacalaureat încep pe 29 iunie cu limba şi literatura română, 1 iulie proba obligatorie a profilului, 3 iulie proba la alegere a profilului şi specializării. Pe 6 iulie se afişează rezultatele iar în perioada 7-9 iulie se rezolvă contestaţiile, urmând ca pe 10 iulie să se afişeze rezultatele finale. În perioada 17 august-3 septembrie are loc cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Adevarul.ro va prezenta rezolvarea subiectelor la BAC 2015 Romana, în ziua de luni, 29 iunie, la ora 11.00.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite