Artista botoşeilor împletiţi pentru copii, domnişoare şi doamne. Cât costă încălţămintea şic croşetată manual

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camelia Goiceanu, artista botoşeilor împletiţi
Camelia Goiceanu, artista botoşeilor împletiţi

O tânără în vârstă de 25 de ani, din Târgu Jiu, a pus pe roate o mică afacere cu încălţăminte realizată manual acasă.

Camelia Goiceanu este pasionată de croşetat şi reuşeşte să realizeze din acest hobby încălţăminte unicat pentru copii şi tinere. Aceasta realizează botoşei pentru bebeluşi, balerini şi cizme de vară pentru doamne şi domnişoare şi chiar rucsacuri. 
 

Îşi doreşte că produsele pe care le realizează să fie vândute chiar şi în străinătate: „Mi-aş dori ca produsele mele să ajungă să fie purtate de domnişoare chiar şi în alte ţări, dar pentru asta e nevoie de multă muncă şi timp, pentru că lucrul manual necesită foarte mult timp, implicare şi, desigur, foarte, foarte multă răbdare”.

A început afacerea din întâmplare

Camelia este angajată la Centrul Judeţean Pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj. În urmă cu un an a început să croşeteze şi să realizeze încălţăminte Nu se gândea va ajunge să vândă produsele pe care le realizează. A făcut o pereche de botoşei şi a postat pe Facebook mica ei realizare. La scurt timp a sosit şi prima comandă. 

camelia
„Pasiunea mea pentru croşetat a început acum un an. Am văzut un tutorial despre cum se croşetează botoşei pentru bebeluşi şi am vrut să încerc şi eu să văd dacă mă pricep să fac aşa ceva şi mi-a ieşit din prima. Am postat o poză pe internet cu primii mei botoşei şi, spre surprinderea mea, o tânără mămică, fiind încântată de ce am realizat eu, mi-a cerut să fac o pereche de botoşei pentru bebeluşul ei. Datorită acestui lucru, m-am gândit că aş putea face şi ceva bănuţi din această pasiune, aşa că mi-am creat o pagină pe internet, unde am diverse produse pe care le creez cu mare drag!”, ne-a povestit Camelia. 

„Clientele îmi trimit imagini purtând produsele mele“

camelia

O pereche de încălţăminte se realizează foarte greu, după multă muncă, dar reacţiile de mulţumire din partea clienţilor au încurajat-o pe Camelia să lucreze în continuare: „După ce am făcut primii mei botoşei, m-am gândit dacă aş putea face ceva mai mult şi dacă aş putea să fac ceva pentu mine. Ceva ce aş putea purta! Aşa că m-am gândit să încerc să fac nişte cizmuliţe de vară. M-am documentat despre asemenea cizme, am făcut rost de tot ce îmi trebuia şi aşa am ajuns să am foarte multe cereri de la domnişoare, după ce au vazut că asemenea produse sunt unicate. Chiar îmi place să lucrez, mai ales când ştiu că primesc mulţumiri pentru ceea ce fac şi sunt foarte fericită când văd că de la o joacă de-a mea de la început, să zic aşa, sunt apreciată”.

Mă consider o luptătoare”

Mai nou, Camelia a început să realizeze şi rucsacuri, unul dintre acestea fiind un accesoriu pe care îl foloseşte: „Din ceea ce am croşetat până acum, port un ghiozdănel, pentru că acum m-am apucat să fac şi ghiozdănele cu diverse motive tradiţionale. Clientele mele îmi trimit imagini purtând produsele mele, alături de mulţumiri şi mă ajută astfel să-mi promovez mica mea plăcere“.

Tânăra este mulţumită că produsele pe care le croşetează sunt apreciate şi că reuşeşte să le conceapă cu multă uşurinţă, pentru că pune suflet în ceea ce face. „Pun suflet în orice iese din mâna mea şi sunt mulţumită când văd că orice încerc să croşetez, îmi iese.  Dacă nu-ţi place ceea ce faci, nu vei reuşi niciodată. Eu am încredere că voi reuşi să fac ceea ce-mi propun, pentru că mă consider o luptătoare”, a mărturisit Camelia Goiceanu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite