Alegeri locale 2016 Târgu Jiu. Florin Cârciumaru a câştigat un nou mandat în fruntea Primăriei Târgu Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cârciumaru a câştigat un nou mandat în fruntea Primăriei Târgu Jiu
Florin Cârciumaru a câştigat un nou mandat în fruntea Primăriei Târgu Jiu

Alegeri locale 2016. Florin Cârciumaru a câştigat detaşat un nou  mandat în fruntea Primăriei municipiului Târgu Jiu. Este cel de-al cincilea mandat pe care îl obţine Florin Cârciumaru, acesta fiind în funcţie din anul 2000.

UPDATE ORA 11,00

Iată rezultatele înregistrate după numărarea a voturilor din aproape toate secţiile 

1.Florin CÂRCIUMARU (PSD) – 41,20 %

2.Octavian LUPULESCU (PNL) – 13,86 %

3.Marian ROTARU (PSRO) – 13,39 %

4.Liviu ANDREI (PMP) – 7,11 %

5.Eduard LĂDARU (ALDE) – 6,09 %

Surpriza la alegerile locale 2016 de la Târgu Jiu vine din partea candidatului PSRO, Marian Rotaru, care, conform primelor date, a obţinut în jur de 14%, cam acelaşi procent pe care l-a primit şi candidatul PNL, Octavian Lupulescu. 

În vizorul DNA

În luna februarie, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie cu privire la posibila săvârşire de către Florin Cârciumaru a infracţiunii asimilată infracţiunilor de corupţie precum şi a infracţiunii de conflict de interese. Potrivit ANI, în calitate de ordonator de credite, Cârciumaru a semnat mai multe documente în beneficiul SC PRES SANITAS SRL Târgu Jiu, societate de la care fiica sa, Eugenia Florinela Călinoiu (fostă Cârciumaru), a achiziţionat, în anul 2010, prin mandatar Florin Cârciumaru, un imobil la preţul de 70.200 de lei. Imobilul fusese achiziţionat anterior, în anul 2007, de această societate comercială cu preţul de 270.000 de lei. Este vorba de o pensiune în Rânca, despre care primarul Florin Cârciumaru a declarat că ar fi fost achiziţionată din banii primiţi ca dar de nuntă de către fiica şi ginerele său.

Conform ANI, în perioada 2005 – 2010, SC PRES SANITAS SRL a încheiat cu Primăria Târgu Jiu mai multe contracte în valoare totală de 35 milioane de lei. 

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite