Află care sunt candidații pentru funcțiile de primar al municipiului Târgu-Jiu și de președinte al Consiliului Județean Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidații cotați cu cele mai mari șanse la alegerile locale din data de 10 iunie pentru posturile de primar al municipiului Târgu-Jiu și de președinte al Consiliului Județean Gorj și-au depus candidaturile.

Zece candidaturi au fost depuse pentru funcția de primar al municipiului Târgu-Jiu. Florin Cârciumaru, actualul primar al municipiului Târgu-Jiu și președinte al PSD Gorj, și-a depus candidatura, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru un nou mandat, al patrulea, din partea USL. Acesta este, potrivit sondajelor de opinie, favorit pentru câștigarea alegerilor. Principalul său contracandidat este Eduard Berca, din partea PD-L. Acesta și-a depus candidatura sâmbăta trecută, fiind însoțit de președintele PD-L Gorj, Ion Rușeț.

Candidațiii PP-DD și PRM la funcția de primar al municipiului Târgu-Jiu și-au depus candidaturile ieri dimineață. Este vorba de avocatul Gheorghe Pecingină, din partea PP-DD, și de Constantin Lemnaru, fost consilier local, din partea PRM.

Un alt candidat pentru scaunul de primar este avocatul Gheorghe Ciobanu, din partea UNPR.  Sevastian Şerbănescu va candida din partea Partidului Poporului. Candidatul propus de Partidul Alianţa Socialistă este inginerul Dan Bistreanu.

Candidatul PDL la şefia Consiliului Judeţean Gorj şi-a depus candidatura

Marcel Bălaşa și-a depus candidatura din partea Uniunii Populare Social Creştine. De asemenea, PNȚCD Gorj o susține la alegerile locale Alexandra Beldean, pensionara, fost funcționar în cadrul Prefecturii. Constantin Ştefan va candida din partea Partidului Naţional Democrat Creştin.

Candidaţii PP-DD şi PRM pentru funţia de primar s-au lansat în cursă

Pentru scaunul de președinte al Consiliului Județean Gorj și-au depus candidaturile, până în prezent, Ion Călinoiu, din partea USL, cel care ocupă în prezent această funcție, și Ion Rușeț, senator și președinte al PDL. Pentru scaunul de președinte al Consiliului Județean Gorj va candidează şi şeful Asociaţiei Judeţene de Fotbal, Mihai Prunariu. Acesta este preşedinte interimar al PP-DD de circa o lună. Marius Vlaicu, fost subprefect de Gorj din partea PSD, candidează pentru președinția Consiliului Județean Gorj din partea UNPR, unde ocupă ocupă funcția de prim-vicepreşedinte. Vlaicu a fost și președinte al Organizației de Tineret a PSD Gorj. Prim-vicepreședintele PRM Gorj, Gheorghe Bucălăete, va candida la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj.

Vezi pentru ce funcţie candidează fostul primar al municipiului Târgu Jiu

Gheorghe Dudău și-a anunțat candidatura pentru fotoliul de șef al județului din partea Partidului Alianţa Socialistă, iar inginerul Pantelimon Lungu va candinda din partea Uniunii Populare Social Creştine. Avocatul Matei Catrinoiu, președintele PNȚCD Gorj, este ultimul candidat înscris în cursa electorală pentru șefia Consiliului Județean.

Alegerile locale au loc pe data de 10 iunie.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Gorj despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite