Adolescenţi reţinuţi pentru agresarea unui băiat de 14 ani. Victima, „pedepsită” pentru că ar fi jignit o fată VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei trei agresori ai băiatului de 14 ani au fost reţinuţi, ieri, de poliţiştii gorjeni pentru 24 de ore. Doi dintre ei sunt minori, printre care şi o adolescentă, iar cel de-al treilea bătăuş are vârsta de 18 ani, deşi în momentul comiterii faptei nu împlinise vârsta majoratului.

Fapta a avut loc în urmă cu aproximativ trei luni, dar imaginile au apărut abia acum în spaţiul public, iar poliţiştii s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de lovire şi alte violenţe. 

Victima a primit o corecţie din partea celor trei pentru că ar fi jignit-o pe fata care era de faţă. „Ştii imnul României? Cântă-l! “, îi spune victimei unul dintre agresori, care începe, apoi, să-l lovească. Apoi intervine şi un băiat mai solid, care îl loveşte şi el. În final, adolescenta îi aplică şi ea câteva palme victimei. 

Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj, a anunţat că cei trei agresori au fost eliberaţi din arest şi faţă de ei s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 30 de zile. 

Victima provine dintr-o familie dezorganizată

Psihologul Lidia Bîrsanu, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, a participat la audierea victimei şi a agresorilor. Aceasta a constatat că băiatul agresat provine dintr-o familie dezorganizată, situaţia fiind obişnuită în cazurile de bullying, deoarece:

 „A fost un conflict cu unul dintre agresori, după care lucrurile au degenerat. S-au întâlnit. Victima nu este din oraş, ci dintr-o comună. Sunt elevi de liceu. La o primă evaluare a situaţiei familiale, părinţii sunt implicaţi în procesul creşterii. Victima este crescută de bunicii materni de la naştere. Nu are tată, iar mama este plecată undeva în Vâlcea şi nu participă la creşterea lui. Păstrează legături sporadice cu mama“, a explicat psihologul Lidia Bîrsanu.

Cei trei agresori ai băiatului de 14 ani au fost reţinuşi, ieri, de poliţiştii gorjeni pentrui 24 de ore. Doi dintre ei sunt minori, printre care şi o adolescentă, iar cel de-al treilea bătăuş are vârsta de 18 ani, deşi în momentul comiterii faptei nu împlinise vârsta majoratului. 

Vă mai recomandăm şi:

UPDATE Încă un caz de agresiune juvenilă în Târgu Jiu. Adolescent lovit cu furie de doi tineri VIDEO

Tatăl fetei de 14 ani care a ajuns în arest după ce a agresat mai multe minore: „Mă duc eu în locul ei“ VIDEO

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite