Actorul Cuzin Toma a fost propus pentru decernarea titlului de «Cetăţean de onoare» al municipiului Târgu Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cuzin Toma a avut diferite meserii înainte de a deveni actor
Cuzin Toma a avut diferite meserii înainte de a deveni actor

Actorul Cuzin Toma, care a jucat un rol principal în filmul «Aferim», premiat pentru regie cu «Ursul de argint» la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, a fost propus de consilierul municipal Adi Tudor pentru acordarea distincţiei de «Cetăţean de onoare» al municipiului Târgu Jiu.

Consilierul local spune că actorul originar din Peştişani ar putea să primească chiar titlul de «Gorjeanul anului», care se acordă de către Consiliul Judeţean Gorj. 

Cuzin Toma a jucat rolul unui rob fugărit, în filmul „Aferim”. Regizorul Radu Jude le-a mulţumit celor din echipa filmului, menţionând că, de fapt, premiul le aparţine. Radu Jude a spus că speră ca obţinerea acestui premiu să reprezinte un mesaj pentru instituţiile din România, acela că este important să sprijine cinematografia mai mult. 

Cuzin Toma s-a născut în Peştişani

Cuzin Toma a făcut parte din echipa care a reprezentat filmul la Festivalul de la Berlin. Toma Cuzin este gorjean get-beget. Acesta s-a născut la data de 1 iunie 1977, în localitatea Peştişani, acolo unde şi-a cunoscut şi soţia. Cuzin a avut diferite meserii, care nu aveau nicio legătură cu actoria: miner, agent imobiliar, dar şi bucătar. Actorul a fost, o perioadă, dansator la Ansamblul „Doina Gorjului”. „Am fost dansator la Doina Gorjului, miner, electrician, agent imobiliar, bucătar, gardă de corp şi altele. Am lucrat miner un an şi jumătate, după care m-am transferat ca dansator. M-am transferat în interes de serviciu, din funcţia de miner, în funcţia de balerin“, a declarat Cuzin Toma. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite