A murit omul de cultură gorjean Viorel Gârbaciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Gârbaciu avea 69 de ani
Viorel Gârbaciu avea 69 de ani

Omul de cultură Viorel Gârbaciu s-a stins din viaţă astăzi, pe patul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, la vârsta de 69 de ani.

Acesta suferise în ultima perioada mai multe accidente vascular-cerebrale. Viorel Gârbaciu se afla în stare gravă de mai mult timp. El suferea de mai mulţi ani de diabet şi a avut mai multe complicaţii. Starea lui s-a agravat după ce ar fi contactat o bacterie. 

Sciitor şi manager cultural

Viorel Gârbaciu a fost scriitor, fiind autorul a numeroase volume de poezie. El a fost profesor de limba şi literatura română. A ocupat funcţia de director al Direcţiei pentru Cultură Gorj şi director al Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu, revitalizând activitatea. I-a susţinut pe meşterii populari şi tarafurile tradiţionale. În perioada în care s-a aflat la conducerea Şcolii a înfiinţat trupa teatrului de păpuşi, Ansamblul „Maria Lătăreţu“ sau grupul „Măriile Gorjului“.

Viorel Gârbaciu, a primit, în urmă cu patru ani, „Diploma de Excelenţă” din partea Consiliului Judeţean, un titlu onorific acordat pentru aportul privind promovarea imaginii Gorjului.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite