Zona montană a judeţului Dâmboviţa se află sub Cod galben de vânt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O informare de vreme rea a intrat în vigoare duminică dimineaţă şi va expira luni. Meteorologii au anunţat ninsori, polei şi vânt în mai multe regiuni ale ţării. De asemenea, mai multe judeţe se află sub Cod galben de vânt puternic.

Până la ora 02.00, zona montană a judeţelor Buzău, Prahova, Dâmboviţa şi Argeş se află sub Cod galben de vânt. Intensificările vântului vor depăşi la rafală 70-80 de kilometri pe oră şi, izolat, 90 de kilometri pe oră.

A fost emisă o informare de ninsori, polei şi vânt

Potrivit unei informări emise sâmbătă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), până luni dimineaţă, la ora 06.00, în Maramureş, Transilvania, Crişana şi Banat vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări temporare cu viteze de până la 50 - 60 de kilometri pe oră. Vor fi condiţii de polei.

La munte vântul va depăşi la rafală 70 - 80 de kilometri pe oră, va ninge viscolit, iar stratul de zăpadă nou depus va fi de peste 20 - 25 de centimetri.

De asemenea, vântul se va intensifica în cursul zilei de duminică şi în sudul şi în estul ţării, unde vor fi precipitaţii slabe mixte şi condiţii de polei.

În zona montană vântul va continua să prezinte intensificări până în data de 24 decembrie şi temporar va spulbera sau va viscoli ninsoarea.

Totodată, ANM a emis duminică două avertizări de Cod galben de ceaţă, valabile până la ora 11.00, pentru judeţele Galaţi, Ilfov, Ialomiţa şi Brăila, precum şi pentru drumurile naţionale şi europene aferente şi autostrada A2 Bucureşti - Constanţa. Din cauza condiţiilor meteo, vizibilitatea a fost redusă local sub 200 de metri şi, izolat, sub de 50 de metri.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite