Zeci de incendii de vegetaţie uscată, în ultimele zile. Pompierii s-au luptat cu flăcările în tot judeţul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii din Dâmboviţa au avut de furcă serios în ultima săptămână cu incendiile de vegetaţie uscată. Numai puţin de 69 de incendii de vegetaţie au fost stinse în ultimele zile.

„În perioada 10 - 16 februarie 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 93 de evenimente: 11 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti etc.), 69 incendii de vegetaţie, 6 acţiuni pentru asigurare zonă, 4 acţiuni pentru asistenţă persoane, 1 misiune pritotehnică, 1 inundaţie (avarierea unei conducte de apă) şi 1 acţiune la alte situaţii de urgenţă (deblocare de uşă)”, se arată într-un comunicat al ISU Dâmboviţa.

De asemenea, echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit în această perioadă la 235 cazuri medicale. 

Subunităţile de intervenţie au desfăşurat 7 acţiuni de recunoaştere în teren (pentru identificarea/evaluarea căilor de acces şi intervenţie) şi 1 exerciţiu pentru antrenamentul personalului de intervenţie.

Personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat, în perioada menţionată, 5 controale de specialitate pe linia prevenirii incendiilor la instituţii publice şi operatori economici din judeţ, dintre care: 2 unităţi de comerţ şi alimentaţie publică, 2 unităţi de învăţământ şi  1 unitate de sănătate cu spitalizare continuă, acesta din urmă fiind în curs de desfăşurare. 

„S-au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale principale constând în 2 avertismente şi 1 amendă în cuantum de 5001 lei. Pe timpul controalelor au fost desfăşurate şi activităţi de instruire şi informare preventivă. S-a acordat asistenţă tehnică de specialiate pe linia prevenirii incendiilor şi avizării-autorizării. A fost emisă o autorizaţie de securitate la incendiu pentru o unitate de comerţ”, mai spun pompierii.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite