„Your first EURES job” sprijină mobilitatea tinerilor în vârstă de 18-35 de ani în ţările UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă este coaplicant alături de serviciile publice de ocupare din Ungaria, Bulgaria, Grecia, Portugalia, Marea Britanie, Spania, Cipru şi 30 de organizaţii asociate în cadrul proiectului „Your first EURES job”.

Proiectul este aprobat de Comisia Europeană pentru perioada 2 februarie 2017 – 1 februarie 2019 în care EURES NCO Italia (ANPAL) este aplicant principal.

Obiectivul general al proiectului este de a sprijini mobilitatea tinerilor în vârstă de 18-35 de ani în ţările UE, precum şi Islanda şi Norvegia prin oferirea subvenţiilor pentru  mobilitate.

Acestea se acordă  pentru participare la  interviu, pentru relocare, pentru curs de limbă străină, recunoaşterea calificărilor şi pentru stagiaturi (3 luni), dupa cum urmează:

Alocaţie pentru interviu (în funcţie de kilometri): până la 350 euro şi alocaţie zilnică pentru subzistenţă: 50 euro/zi pentru max. 5 zile;

Alocaţie pentru mutare în alt stat membru, în funcţie de ţara de destinaţie: 700– 1.400 euro;

Subvenţie pentru recunoaşterea diplomelor şi calificărilor: 400 euro;

Alte suporturi financiare pentru tineri:

curs de limbă străină: până la 2000 euro;

Alocaţie suplimentară pentru călatorie (pentru interviu): 500 euro;

Alocaţie de subzistenţă pentru cursanţi şi ucenici: 600 euro/lună pentru max. 6 luni;

Rate forfetare aplicate programelor de integrare pentru IMM-uri, pentru tinerii  candidaţi recrutaţi.

Programul „Primul tău loc de muncă EURES” se adresează tinerilor solicitanţi de locuri de muncă şi angajatorilor care au locuri de muncă disponibile.

Locurile de muncă vacante din toate statele UE, precum şi din Norvegia şi Islanda, pentru care pot aplica cetăţenii români şi europeni, sunt afişate pe portalul EURES.

Pentru orice informaţii legate de program şi completarea aplicaţiilor, va fi contactat  consilierul  EURES  din  cadrul  AJOFM Dâmboviţa – Valentina Soare – tel: 0732 100 377.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite