VIDEO Un câine din rasa Cane Corso scăpat din lesă a atacat un Bichon sub privirile trecătorilor, la intrarea într-un parc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În municipiul Târgovişte există un regulament pentru gestionarea câinilor cu stăpân, dar este ignorat de majoritatea proprietarilor de animale agresive
În municipiul Târgovişte există un regulament pentru gestionarea câinilor cu stăpân, dar este ignorat de majoritatea proprietarilor de animale agresive

Scene de o cruzime ieşită din comun s-au petrecut, duminică, la intrarea în Parcul Aşchiuţă din municipiul Târgovişte. Un câine din rasa Cane Corsă scăpat din lesă a atacat un Bichon sub privirile trecătorilor ieşiţi alături de copii la plimbare. Scena a fost surprinsă de un fotograf târgoviştean care a postat pe Facebook filmarea şi a alertat Poliţia.

Pe imagini se vede cum un câine din rasa celor agresivi, Cane Corso, a atacat un căţel de talie mică şi nu i-a mai dat drumul. Stăpâna bichonului a cerut disperată ajutor. Proprietarul a sosit, dar nu reuşea să oprească furia câinelui. După câteva minute, câinele atacat a scăpat, cu ajutorul oamenilor. A fugit şi nu se ştie dacă a supravieţuit, pentru că stăpânii nu l-au găsit încă. Proprietarul câinelullui este, se pare, un tânăr de 17 - 18 ani care frecventează Parcul Aşchiuţă. 

Oamenii din zonă au spus că animalul nu poartă niciodată botniţă şi uneori este lăsat chiar liber.Nu este singura persoana din oras care ignora legislatia in domeniu,exemplul fiind o tanara care isi lasa patrupedul fara botnita intr un parc de joaca pentr copii.

"A atacat, a muşcat un căţel mic, dar eu nu prea aş vrea să vorbesc pentru că mi-e frică. Eu am văzut când a muşcat căţelul. A venit poliţia, le-a luat câinele şi l-au dus la poliţie. Vin foarte des pe aici. Mi s-a întâmplat şi mie când stăteam pe bancă să îl asmuţească pe mine", s-a plâns un bătrân. 

"Eu aş interzice oamenilor cu câini, indiferent cum ar fi, să vină în parc unde sunt oameni fel de fel, şi copii foarte mulţi care vin să se joace, să se distreze că avem parcul ăsta foarte frumos", spune alt târgoviştean.

La nici o oră de la teribilele scene, o altă tânără umblă nestingehrită cu un Pitbull fără lesă, în preajma copiilor.

cane corso ataca un bichon

Propietara câinelui se comportă ca şi cum totul ar fi normal deşi spune că animalul simte persoanele care se tem.

În municipiul Târgovişte există un regulament pentru gestionarea câinilor cu stăpân, dar este ignorat de majoritatea proprietarilor de animale agresive. În urma verificărilor efectuate, proprietarul câinelui agresiv a fost identificat şi sancţionat conform Legii nr. 55/2002 republicată, cu o amendă contravenţională de 500 lei, de către organele de poliţie.

Animalul care, duminică, a fost protagonistul scenelor şocante intră, potrivit regulamentului, la categoria I - RASE DE CÂINI CONSIDERATE PERICULOASE - câinii de luptă şi de atac (Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor).Nici amenzile nu sunt de neglijat. Cea mai mare amendă din regulament este de 2.500 de lei. 

Proprietarii de câini periculoşi, ignoră, însă, de multe ori, aceste reguli. 

Grav este faptul că parcurile sunt frecventate de părinţi alături de copii, care pot deveni uşor victime. 

Plimbatul câinilor în municipiul Târgoviţte este permis cu următoarele condiţii: a) când se deplasează în locuri publice, însoţitorii trebuie să supravegheze câinii si să-i conducă cu lesă, indiferent de mărime, iar cei de talie mare sau încadraţi în categoriile de câini agresivi, cu botniţă.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite