VIDEO Turist accidentat la Peştera, transportat cu targa 700 de metri

0
0
turist accidentat

Un turist, aflat în dificultate în masivul montan Bucegi a fost ajutat de jandarmii montani, salvamontişti şi poliţişti. Bărbatul prahovean, în vârstă de 65 de ani, se afla într-o drumeţie împreună cu soţia pe traseul montan Zănoaga  – Cheile Zănoagei, cu un grad de dificultate mediu (marcat cu cruce galbenă).

„În urma unui apel telefonic prin SNUAU 112, jandarmii de la Postul Montan Peştera, salvamontiştii şi poliţistul de la Postul pentru Platoul Padina au  intervenit în Munţii Bucegi, în sprijinul unei persoane accidentate. La un moment dat, din cauza neatenţiei a căzut şi s-a accidentat fiind în imposibilitatea de a se mai deplasa. Ajunşi la faţa locului jandarmii montani şi salvamontiştii i-au acordat turistului măsurile de prim-ajutor, deoarece aceasta prezenta o posibilă fractură la piciorul stâng şi era în stare de şoc”, au precizat jandarmii.

Din cauza traseului greu accesibil cu autoturismul, salvatorii montani au transportat bărbatul accidentat pe o distanţă de aproximativ 700 m cu targa, până la DJ 714, în apropierea campingului Zănoaga, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD de la Fieni şi transportat la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă  „112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

Târgovişte


Ultimele știri
Cele mai citite