VIDEO Schimbare bruscă de vreme. Peisaj de vis în zona Peştera din Bucegi

0
0
Traseele montane dinspre Buşteni spre platoul Bucegi au fost închise pe perioada iernii începând de joi, la altitudini ridicate fiind ninsoare şi viscol
Traseele montane dinspre Buşteni spre platoul Bucegi au fost închise pe perioada iernii începând de joi, la altitudini ridicate fiind ninsoare şi viscol

Munţii Bucegi au fost acoperiţi cu zăpadă, iar stratul omăt are deja câţiva centimetri. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o informare de răcire a vremii, valabilă în majoritatea regiunilor, începând din dimineaţa zilei de vineri şi până duminică la prânz. La Peştera temperatura este deja aproape de zero grade.

Jandarmii montani din zona Peştera, jud. Dâmboviţa, au transmis un filmuleţ cu un peisaj de vis, de la 1.600 de metri altitudine. Stratul de zăpadă este deja de câţiva centimetri şi se anunţă a creşte în zilele următoare, având în vedere prognoza meteorologilor care anunţă temperaturi din ce în ce mai scăzute. 

Potrivit meteorologilor, în intervalul 16 noiembrie, ora 5:00 - 18 noiembrie, ora 12:00, vremea va deveni rece în toată ţara, chiar deosebit de rece în estul şi sud-estul teritoriului, unde şi vântul va avea unele intensificări. Valorile termice vor fi negative în cursul nopţilor şi al dimineţilor în majoritatea regiunilor.

În zonele montane va ninge şi vor fi intensificări ale vântului îndeosebi pe creste, spulberând zăpada.

De asemenea, în regiunile estice, sudice şi centrale se vor semnala precipitaţii slabe, dar sub formă de ninsoare sau lapoviţă, mai ales în cursul zilei de vineri, 16 noiembrie, şi al nopţii de vineri spre sâmbătă (16/17 noiembrie). 

Trasee montane închise

De asemenea, traseele montane dinspre Buşteni spre platoul Bucegi au fost închise pe perioada iernii începând de joi, la altitudini ridicate fiind ninsoare şi viscol. Traseele se închid în fiecare toamnă în jurul datei de 1 noiembrie, dar în acest an au fost lăsate deschise pentru că a fost vreme bună.

Traseele vor fi redeschise la primăvară, în funcţie de condiţiile meteorologice.

Târgovişte


Ultimele știri
Cele mai citite