VIDEO Primarul comunei Aninoasa a fost eliberat din arest. Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti i-au admis recursul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răsturnare de situaţie în dosarul penal în care este cercetat şi primarul comunei Aninoasa, Constantin Maricescu. Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au decis ca primarul, alături de alte două persoane arestate preventiv, vineri, să fie pus în libertate. Judecătorii au menţinut măsura de arest preventiv pentru cea de-a patra persoană arestată în urmă cu trei zile.

Constantin Maricescu a fost pus în libertate, însă are interdicţia de a părăsi ţara în următoarele 29 de zile.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Dâmboviţa, au efectuat, la data de 31 octombrie a.c., 8 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Dâmboviţa şi Prahova, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în infracţiuni de furt calificat de conducte de transport de produse petroliere, cu consecinţe deosebit de grave. În cauză,  sunt cercetate 4 persoane.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţia Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., D.I.P.I şi S.R.I. În activităţi au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

În fapt, membrii grupării ar fi sustras, în perioada 2010 – 2011, conducte magistrale de transport de produse petroliere aparţinând mai multor părţi vătămate. Prejudiciul creat se ridică la peste 1.500.000 de lei.

În urma percheziţiilor  au fost descoperite mai multe documente contabile, actele unor proprietăţi imobiliare, 15.990 de euro şi 34.400 de lei.

La data de 1 noiembrie a.c., cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 ore. De asemenea, au fost instituite măsuri asiguratorii cu privire la  două imobile de lux,  6 autoturisme de lux, 3 utilaje  tip buldoexcavator şi un autotren.

La activităţi au participat şi jandarmi de la I.J.J. Dâmboviţa. 

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire în grup infracţional organizat, complicitate şi furt cu consecinţe deosebit de grave.

Constantin Maricescu este primar la Aninoasa-Dâmboviţa din anul 1996, din partea PSD, fiind la al cincilea mandat.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite