VIDEO  Premierul Ludovic Orban a inaugurat linia de producţie de măşti de la Uzina de produse speciale Dragomireşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
orban dragomiresti

Uzina de produse speciale de la (UPS) Dragomireşti, judeţul Dâmboviţa, recent specializată în producţia de măşti de protecţie, a fost vizitată, miercuri, de premierul Ludovic Orban, care a inaugurat linia de producţia de măşti de protecţie.

Alături de el au fost şi miniştrii Virgil Popescu şi Nicolae Ionel Ciucă. 

ROMARM, companie aflată în subordinea Ministerului Economiei specializată în producţia militară, produce deja câteva mii de măşti de protecţie împotriva virusurilor, la UPS Dragomireşti, în judeţul Dâmboviţa.

Instalaţia de producţie a fost adusă din China, iar o hală care producea armament va fi adaptată noilor nevoi.

La Dragomireşti ar urma să se producă aproximativ 500.000 de măşti pe zi, urmând ca în perioada următoare să poată fi produse şi măşti FFP2 sau FFP3. 

Investiţia a constat în 4 linii de fabricaţie, cu materiale utilizabile. În acest moment, sunt funcţionale 3 linii de fabricaţie, la care se fac probe, iar în cel mult două sptămâni va începe producţia efectivă. 

„Încă de la începutul epidemiei am avut dificultăţi foarte mari în ceea ce priveşte aprovizionarea cu echipamentele de protecţie. Linia de producţie Dragomireşti e prima capacitate economică ce a achiziţionat echipajele şi a pus în funcţiun liniile automatizate pentru producerea a două tipuri de măşti. Materialul pentru această a fost testat într-un aborator şi are un grad de protecţie de 99.8%”, a precizat premierul.

Şeful Executivului a mai declarat că uzina are o capacitate de producţie, pentru măşti chirurgicale, în momentul de faţă, de 300.000 şi 350.000 de măşti pe zi, şi pentru cele FFP3, între 70.000 şi 75.000 de măşti, pe zi.

„În ceea ce priveşte masca chirurgicală, materialul care e utilizat a un procent foarte mare de protecţie de aproape 80%. Au fost achiziţionate utilaje care permit producţia acestor măşti în sistem automatizat cu o capacitate între 300 şi 350.000 de măşti pe zi. Pentru măştile de tip N95, capacitatea de producţie va fi de 70 şi 75.000 de unităţi pe zi. Îl felicit pe ministrul economiei şi pe echipa de aici care s-a mişcat destul de repede. Trebuie să vă informez că sunt şi alte companii care au solicitat autorizarea pentru producţia de măşti şi alte echopamente de protecţie. Au fost avizate 9 companii pentru producţia de măşti chirurgicale. De asemenea, există un proiect privat susţinut de către Guvern pentru a produce în România materialul necesar pentru aceste măşti. Încă nu producem material în România, încă importăm”, a adăugat Ludovic Orban.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite