VIDEO Noi avalanşe produse în Bucegi au blocat şi DJ 714. Zeci de turişti aşteaptă să se degajeze drumul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În zonă sunt trimise numai puţin de opt utilaje pentru a deszăpezi drumul, acestea acţionând de ore bune.
În zonă sunt trimise numai puţin de opt utilaje pentru a deszăpezi drumul, acestea acţionând de ore bune.

Noi avalanşe produse în Munţii Bucegi au blocat circulaţia pe DJ 714 Sanatoriul Moroieni - Peştera. Zeci de turişti aşteaptă să se deblocheze drumul. În acest moment acţionează mai multe utilaje de deszăpezire pentru înlăturarea zăpezii. DJ 714 este singura cale de acces către zona Padina.

Potrivit prefectului judeţului Dâmboviţa, Antonel Jîjîie, utilajele intervin în acest moment pentru deblocarea Drumului Judeţean 714 Glod - Sanatoriu Moroeni - Bolboci - Peştera, după ce două avalanşe au blocat accesul turiştilor. Ultimele raportări arată că 34 de turişti cu maşini mici dar şi două microbuze sunt la baza muntelui şi aşteaptă să urce la Padina, în timp ce alţi turişti aşteaptă să plece acasă.

„Sunt mai multe maşini înzăpezite. Au acţionat utilajele. Ne-au sprijinit şi colegii de la Salvamont.  Au fost două mici avalanşe pe traseu, dar fără să fie vreun pericol, pentru că zăpada a căzut în spatele maşinilor”, ne-a spus col.Viorel Matei, şeful IJJ Dâmboviţa.

În zonă sunt trimise numai puţin de opt utilaje pentru a deszăpezi drumul, acestea acţionând de ore bune. 

avalanse bucegi
dj 714 blocat de avalansa

„În zona Cabanei Roşii au fost căderile de zăpadă. Singurii care au intrat pe traseu au fost jandarmii, dar ei se pare că au trecut. Avem 8 utilaje în zonă. Fac pe această cale şi un apel către turişti să fie mai înţelegători şi să ne lase să ne facem treaba. Să aibă şi ei răbdare şi să înainteze doar când au confirmarea că se poate circula în condiţii normale, fără a bloca drumul”, a spus şeful LDP, ing. Mihail Avanu.

„IPJ Dâmboviţa prin Poliţia Oraşului Fieni a procedat la anunţarea tuturor cabanierilor şi turiştilor care se află la acest moment în zona Padina să nu plece la drum din cauza condiţiilor meteo vitrege şi a riscului crescut de avalanşe. Totodată, recomandăm turiştilor, că până la imbunătăţirea condiţiilor meteorologice, să nu îşi pună în pericol viaţa lor, sau a celor dragi. În caz de urgenţă reală, recomandăm folosirea numărului unic de urgenţă 112”, a anunţat IPJ Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite