Pe nervii iubitorilor de munte. CJ Dâmboviţa: „Din cauza vremii nefavorabile, DJ 713 a fost din nou închis circulaţiei rutiere”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CJ Dâmboviţa a luat decizia închiderii DJ 713 - Transbucegi, „având în vedere avertizarea de cod portocaliu emisă joi, 24 ianuarie 2019, de Administraţia Naţională de Meteorologie, dar şi depunerile masive de zăpadă, din intervalul 16:00 – 23:00, care au cuprins, din nou, întreaga zonă montană dâmboviţeană”. Autorităţile recunosc, acum, că este risc mare de producere a avalanşelor. Totul se întâmplă la doar o zi după ce l-au redeschis, oficial.

Directorul general al Direcţiei Generale Infrastructură Locală, Vasile Dinu, şi directorii Societăţii Comerciale de Lucrări Drumuri şi Poduri Dâmboviţa SA (LDP), Cristian Avanu şi Viorel Ana, au efectuat o vizită de lucru pe DJ 713 – DN 71, Cabana Cuibul Dorului – Cabana Dichiu.

„Salvamontiştii dâmboviţeni care au participat alături de echipa CJD şi LDP au reevaluat, în intervalul orar 21:00 – 23:00, sectoarele predispuse la producerea de avalanşe în zona Cabanei Dichiu, din cauza ninsorii abundente şi a precipitaţiilor mixte (lapoviţă şi ninsoare), constatându-se existenţa riscului de alunecare a unor suprafeţe importante acoperite cu strat proaspăt de zăpadă. Astfel, în vederea evitării producerii de accidente, de comun acord, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, SC LDP SA şi Serviciul Public Salvamont Salvaspeo au considerat necesară reînchiderea circulaţiei rutiere pe DJ 713 – limită judeţ Dâmboviţa cu judeţul Prahova (km 6 + 030) – Cabana Dichiu (km 8 +500)”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmboviţa. 

Restricţiile se vor păstra până când condiţiile meteo vor deveni favorabile şi vor permite intervenţia utilajelor cu activităţi specifice de iarnă, astfel încât, traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, anunţă autorităţile. 

Reacţia Consiliului Judeţean la sancţiunea Poliţiei Rutiere. Forul administrativ precizează că legea îi cere doar să informeze Serviciul Rutier
Reacţia Consiliului Judeţean la sancţiunea Poliţiei Rutiere. Forul administrativ precizează că legea îi cere doar să informeze Serviciul Rutier

„Recomandăm ca accesul în Platoul Padina – Peştera să se facă pe DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina – Peştera, acest traseu fiind, de asemenea, întreţinut cu activităţi specifice de iarnă pentru circulaţia rutieră în condiţii de siguranţă, prin intermediul SC LDP SA. Facem apel la echipele Serviciului Poliţiei Rutiere Dâmboviţa să ne sprijine în monitorizarea respectării restricţiilor impuse şi a recomandărilor transmise utilizatorilor, respectiv:

- evitarea, pe cât posibil, a deplasării pe timp de viscol şi ninsoare;

- informarea prealabilă de către participanţii la trafic, înainte de a pleca pe munte, asupra itinerariului şi prognozei meteo şi, totodată, echiparea corespunzătoare pentru anotimpul rece, atât în ceea ce priveşte vestimentaţia, cât şi dotarea autovehiculelor;

- respectarea semnalizării rutiere de reglementare, informare şi orientare”, se mai arată în comunicatul Consiliului Judeţean Dâmboviţa. 

Doar 24 de ore de funcţionare

Decizia autorităţilor vine la doar 24 de ore de la anunţul că acest tronson a fost redeschis după o săptămână în care a fost închis după producerea unor avalanşe şi în urma unor contre între Poliţie şi CJ Dâmboviţa pe seama puterii de decizie asupra circullaţiei pe Transbucegi. 

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a redeschis miercuri, 23 ianuarie, circulaţia DJ 713 Sinaia (DN 71) – Şaua Dichiului pentru circulaţia rutieră, după mai bine de o săptămână în care a fost blocat.

Potrivit autorităţilor, decizia a fost luată în condiţiile în care, în zona montană dâmboviţeană, condiţiile meteorologice s-au îmbunătăţit, iar operatorul economic ce efectuează lucrările de deszăpezire, respectiv SC Lucrări Drumuri şi Poduri Dâmboviţa SA, a reuşit să degajeze zăpada de pe drumul în cauză.

Administratorul drumului a fost sancţionat contravenţional cu 50 de puncte amenda, in valoare de 7.250 de lei.

„Consiliul Judetean a înştiinţat Inspectoratul de Politie Judetean Dambovita cu privire la redeschiderea drumului, însă nu a primit avizul Poliţiei Rutiere, motiv pentru care unitatea, prin conducătorul instituţiei, riscă să fie sancţionată contravenţional conform prevederilor legale. Conducătorii auto care circula pe un sector de drum pe care accesul le este interzis riscă să fie sancţionaţi contravenţional cu amendă de la 2 până la 3 puncte şi cu 2  puncte penalizare”,  a precizat IPJ Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite