VIDEO Monahul Modest, mort într-un accident rutier, ar putea fi înmormântat la Mănăstirea Viforâta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accidentul a avut loc într-o intersecţie extrem de periculoasă, din comuna dâmboviţeană Gura Ocniţei
Accidentul a avut loc într-o intersecţie extrem de periculoasă, din comuna dâmboviţeană Gura Ocniţei

Arhiepiscopia Târgoviştei transmite condolenţe familiei îndurerate părintelui Modest, fost stareţ al Mănăstirii Stelea, mort, luni, într-un accident rutier petrecut în comuna Gura Ocniţei.

Mircea Zamfir, pe numele său de monah era Modest, a fost monah la Mănăstirea Stelea în perioada 1993 - 2001, timp în care fost şi stareţ. În 2001 a făcut cerere de mutare la Arhiepiscopia Sibiu.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Târgovişte, pr. Marian Puiescu, a declarat că trupul părintelui Modest ar putea fi depus la capela de la Mănăstirea Viforâta dacă nu se va afla la ce mănăstire slujea în Sibiu. 

Accident teribil

Călugărul, care are buletinul pe Bucureşti, a murit în chinuri, într-un accident rutier petrecut în judeţul Dâmboviţa. Şoferul care a condus autoturismul în care se afla preotul nu a respectat semnifiaţia indicatorului „STOP” şi a fost izbit în plin de un TIR care circula regulamentar.

Accidentul a avut loc într-o intersecţie extrem de periculoasă, din comuna dâmboviţeană Gura Ocniţei. Preotul în vârstă de 76 de ani a murit pe loc, iar şoferul şi soţia acestuia au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.

Potrivit ISU Dâmboviţa a fost nevoie şi de descarcerare. Preotul se numeşte Mircea Zamfir şi slujea la o Biserică din Capitală.

"Eu mă duceam către Bucureşti, către Târgovişte şi el venea dinspre Răzvad.  Nu a mi-a acordat prioritate, deşi avea două stopuri. Erau trei în maşină, iar preotul a murit. Eu am încercat să îl evit, după cum se vede. Am intrat chiar pe contrasens şi era să intru în alt şofer", ne-a povestit şoferul de pe TIR.

Traficul rutier a fost blocat mai bine de două ore pentru investigaţii. Trupul neînsufleţit al preotului a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală pentru autopsiere.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite