VIDEO Momentul în care trei vaci sunt electrocutate în apropierea unui stâlp din Vulcana Pandele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localnici din comuna dâmboviţeană Vulcana Pandele au fost în real pericol, luni, din cauza unui cablu lăsat nesupravegheat de, spun localnicii, lucrătorii de la Electrica. Din cauza asta trei vaci au fost electrocutate în satul Toculeşti din Vulcana Pandele, în urma unui scurtcircuit. În spaţiul public a apărut o filmare în care se vede momentul în care bovinele sunt electrocutate.

Trei vaci au fost electrocutate însă doar una intre ele a murit. Celelalte două s-au ridicat şi au fost duse se cioban la proprietari.

„Poliţiştii din cadrul Secţiei Nr. 11 Poliţie Rurală Pucioasa au fost sesizaţi cu privire la faptul că o bovină este decedată pe marginea drumului, pe raza localităţii Vulcana Pandele, sat Toculeşti. Din primele cercetări, se pare că în acea zona ar fi fost efectuate lucrări la reţeaua electrică de către angajaţii unei societăţi comerciale. De asemenea, există suspiciunea că bovina ar fi murit după ce ar fi atins un arc de electricitate”, a precizat purtătorutl de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, subcomisar Alexandra Ciurea.

Sătenii dau vina pe angajaţii de la Electrica care au efectuat lucrări în zonă şi ar fi lăsat un cablu neasigurat. Vântul puternic a împins acel cablu către un alt stâlp de înaltă tensiune, producându-se, astfel, un arc electric exact în momentul în care pe acolo trecea un cioban cu vacile.

„A făcut scurtcircuit aici şi treci vaci au fost trântite la pământ. Două s-au ridicat şi una a rămas moartă. Putea să fie un om în locul acelei vaci. De vină sunt angajaţii de la Electrica, pentru nu au izolat stâlpul bine. Şi ieri şi alatăieri au lucrat aici. Curentul a fost oprit azi tocmai din această cauză. Lucrau la înlocuirea stâlpilor. Mureau copii nevinovaţi, Doamne fereşte.  A fost un caz fericit că s-a întâmplat să fie animal”, ne-au povestit martorii incidentului.

În cauză poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu.

Pe de altă parte, inspectorii DSVSA Dâmboviţa au au luat decizia incinerării cadavrului, de firca răspândirii unor infecţii.  „Trebuie incinerat cadavrul. Conform legii, primăria este obligată să aibă un contract de ecarisare a teritoriului. Este obligaţia comunei să îl ridice şi să îl ducă la o firmă autorizată de incinerare”, ne-a spus Nicuşor Băjenaru, inspector DSV Dâmboviţa.

Am cerut un punct de vedere Electrica SA însă, până la încheierea ediţiei, societatea nu a oferit un punct de vedere în legătură cu acuzaţii sătenilor.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite