VIDEO Imagini spectaculoase cu o capră neagră care coboară pe un versant muntos din Parcul Natural Bucegi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Romvilsa au suprins, pe un versant muntos din Parcul Natural Bucegi, imagini rare cu o capră neagră care coboară pe stânci. Filmuleţul a fost foarte apreciat pe pagina de Facebook a Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva.

Capra Neagră, Rupicapra rupicapra, este un animal erbivor care trăieşte în zonele stâncoase montane din Europa, având picioare musculoase şi copite despicate, ce le permite să se caţere în zone stâncoase, inaccesibile altor specii.

Specialiştii estimează o populaţie de 500 de exemplare de capră neagră pe raza parcului, din totatul de peste 7.600 câte sunt în România.

Parcul Natural Bucegi, situat în centrul ţării, are o suprafaţă de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri.

Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naturale, cu o suprafaţă totală de aproape 850 de mii de hectare, din care peste 580 de mii de hectare păduri. 

În aceste parcuri, în total, aproape 175 de mii de hectare se află în zone de protecţie strictă sau integrală. Zonele de protecţie strictă sau integrală au fost extinse de specialiştii Romsilva, în ultimii doi ani, cu aproximativ 20.000 de hectare. 

Romsilva a introdus peste 17.000 de hectare de păduri în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine şi peste 24.000 de hectare de păduri valoroase de fag în Patrimoniul Mondial Natural al UNESCO.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite