VIDEO Acuzaţii grave la Spitalul Judeţean din Târgovişte: „Nu m-au tratat şi m-au trimis acasă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Nu m-au tratat şi m-au trimis acasă. Nici măcar nu mi-au curăţat rana”. Acestea sunt acuzaţiile pe care o bătrână de 77 de ani şi rudele acesteia le aduc personalului de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Târgovişte. Femeia povesteşte cu lacrimi în ochi că asistentele de la UPU nici măcar nu au băgat-o în seamă când au auzit că s-a prezentat cu o rană urâtă la piciorul drept, mai veche de 7 zile.


„Mi-au reproşat că de ce nu am venit mai repede. Nu mai pot de picior. M-au plimbat de colo - colo pe scări. Mi s-a învineţit piciorul. Puteau să mă spele şi pe mine puţin. Nimeni nu a vrut măcar să mă panseze”, ne-a spus femeia.

Fiul bătrânei spune şi el că personalul medical a plimbat-o pe bătrână, fără a-i pune la dispoziţie măcar un cărucior, pe scări, până la Chirurgie, acolo unde i s-a spus că dacă nu are trimitere sau dacă nu plăteşte, nu poate fi tratată.


„S-a lovit acasă la picior şi a plesnit pielea. Am tratat-o eu acasă cu apă oxigenată, i-am dat şi antibiotice şi dacă am văzut că nu îi trece, am zis să vin cu ea la Urgenţe. Nu am venit cu trimitere, pentru că medicul de familie are program după-amiază. La spital i-a făcut fişă de prezentare, iar o doamnă asistentă ne-a spus că ea nu tratează aşa ceva şi că să o ducem la Chirurgie. A luat fişa şi a aruncat-o. La cabinet, la Chirurgie ne-au spus că dacă nu are trimitere, trebuie să plătească. Cum să plătească? A muncit toată viaţa pentru ce? Ne-am întors la Urgenţe şi aceeaşi doamnă mi-a spus: < Ia-o şi du-o acasă! >”, ne-a spus Sorin Coman, fiul bătrânei.

“Nu reprezintă o urgenţă”

În opinia medicilor de specialitate, rana femeii nu reprezenta o urgenţă şi, ca atare, au vrut să o trateze doar pe bază de trimitere sau contra cost.

“La UPU s-a prezentat o femeie care prezenta o plagă infectată la nivelul gambei drepte, veche de aproximativ două săptămâni. După ce a fost consultată, nefiind considerată o urgenţă, a fost trimisă la Chirurgie, în Policlinică. Acolo a fost preluată de o asistentă. Aparţinătorii au fost întrebaţi dacă au bilet de trimitere sau doresc să plătească consultaţia şi nu au ales niciuna dintre variante”, a declarat dr. Elena Firoiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Târgovişte.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite