VIDEO 20 de hectare de litieră s-au făcut scrum: „Arde pădurea. Nici în cimitir de Paşte nu e aşa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
incendiu litiera

20 de hectare de litieră de pădure s-au făcut scrum în comuna dâmboviţeană Iedera. Pompierii au fost chemaţi în punctul Valea Ursului, unde se manifesta un incendiu de litieră de pădure, doborâturi şi uscături. Salvatorii au stabilit că un foc lăsat nesupravegheat a fost cauza incendiului.

A fost o intervenţie extrem de dificilă atât din cauza terenului accidentat şi în pantă, dar mai ales din cauza zecilor de focare care se manifestă pe o suprafaţă de 20 de hectare.

„Arde pădurea peste tot. Sunt sute de focare peste tot. Nici în cimitir de Paşte nu e aşa.”

Pentru operaţiunea de stingere s-au mobilizat forţe şi mijloace de la ISU ”Basarab I” Dâmboviţa (23 subofiţeri cu 4 APIC şi un ASAS), Ocolul Silvic Moreni şi Ocolul Silvic Ingleby (13 lucrători forestieri), Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Iedera (2 persoane) şi IPJ Dâmboviţa (2 cadre).

În ultimele zile, pompierii au fost chemaţi să stingă zeci de incendii de vegeataţie uscată.

„În perioada 30 martie - 05 aprilie 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 69 de evenimente: 6 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti etc), 42 incendii de vegetaţie, 2 acţiuni pentru asigurare zonă, 11 acţiuni pentru asistenţă persoane, o misiune pirotehnică şi 7 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (o deblocare de uşă, 3 pentru salvare animale şi 3 pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie instabile). Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit în această perioadă la 101 cazuri medicale”, se arată într-un comunicat al ISU Dâmboviţa.

TârgoviştePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite