Victor Ponta, despre problema încălzirii şcolilor din Târgovişte: “Voi trimite corpul de control. Justiţia trebuie să îşi facă treaba”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezent la inaugurarea lucrărilor de modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, primul ministru Victor Ponta a spus că va trimite corpul de control pentru a verifica aspectele legate de intrarea în insolvenţă a Termic SA, dar şi cauza pentru care şi la ora actuală, mai sunt şcoli neîncălzite în municipiul Târgovişte.

“Voi trimite corpul de control al primului ministru pe baza rezultatelor care vor fi constatate. Se vor face propuneri conform legii. Dacă se va constata, pe bază de documente, încălcarea legii, evident că vom sesiza organele statului. Am făcut-o şi în alte cazuri şi evident, justiţia trebuie să îşi facă treaba. Nu mă nemulţumeşte că primăria e de vină. Vreau ca toţi ceilalţi, Prefectura şi Inspectoratul Judeţean să se implice. Dacă au nevoie de sprijin financiar suplimentar, evident că îl acordăm, dar trebuie să avem grijă ca pe viitor să nu ne trezim în luna noimebrie că autoritatea locală competentă nu a făcut proceduri şi să începem să alergă cu calorifere şi să rezolvăm probleme de genul ăsta", a declarat primul ministru Victor Ponta.

De asemenea, Ponta a declarat că l-a rugat pe ministrul Educaţiei să vină alături de el la Târgovişte pentru a arăta că îl interesează şi problema şcolilor care nu au căldură.

“Ştiţi că este o problemă cu sistemul de termoficare la instituţiile publice şi şcoli. Dintr-o greşeală de proceduri se oprise sistemul de termoficare. Împreună cu domnul ministru am vrut să mă asigur că există soluţii pentru încălzirea şcolilor”, a mai spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a participat, marţi, la inaugurarea lucrărilor de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte. Unitatea a fost reabilitată în cadrul unui proiect din fonduri europene, proiect care valorează 83.543.908 lei, din care 1.332.218 lei reprezintă co-finanţarea asigurată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în calitate de administrator al unităţii medicale.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite