UPDATE Primarul din Crângurile şi fiul acestuia, prinşi la braconaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul comunei dambovitene Crangurile, Dumitru Giurescu
Primarul comunei dambovitene Crangurile, Dumitru Giurescu

Edilul şef al localităţii dâmboviţene Crângurile şi fiul acestuia, s-au ales cu dosar penal pentru braconaj, după ce au fost prinşi pe un fond de vânătoare având asupra lor cinci fazani împuşcaţi, într-un sac. Ulterior s-a stabilit că nu aveau autorizaţie pentru fazani.

CITEŞTE ŞI "Pofta de fazani le-a adus dosare penale"


Paznicii de vânătoare spun că i-au depistat pe cei doi împreună cu alţi şase vânători şi aveau asupra lor un sac în care se aflau cinci fazani, iar pe autorizatia emisă pe numele primarului nu figurau fazani, ci prepeliţe, sitari şi guguştuci. 

Primarul comunei dambovitene Crângurile, Dumitru Giurescu, neagă orice acuzaţie şi spune că nu el este cel care a împuşcat fazanii. “Am fost la vânătoare. Autorizaţia am luat-o de la Găeşti pentru guguştuci, prepeliţe şi sitari. Când mă întorceam spre casă m-au oprit nişte vânători. Se trăgea în toate direcţiile pe câmp pentru că erau mai multe grupuri la vânătoare. Eu nu aveam puşcă la mine, pot confirma doi bărbaţi care erau cu mine. Aştept să îmi facă adresă oficială poliţia, să merg cu avocatul după mine pentru că din puşca mea nu a ieşit niciun glonţ”, a declarat primarul.

“Cu ocazia unei acţiuni pentru combaterea braconajului cinegetic, poliţiştii au depistat două persoane, membri vânători, având asupra lor cinci exemplare de fazani împuşcate. Asupra lor s-a întocmit dosar penal, urmând a se propune soluţie legală prin parchet. Este vorba de primarul din Crângurile şi fiul acestuia”, a declarat comisarul Mihaela Savu, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa.

Urmează ca anchetatorii să expertizeze din punct de vedere balistic arma edilului din Crângurile şi să-i identifice pe toţi vânătorii prezenţi în acea zi pe Fondul Nr. 3 Găeşti.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite