UPDATE Gogoşarii la control. Comisarii Gărzii Financiare au confiscat 14 tone de legume din Piaţa 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii din PIaţa 1 Mai au primit, în această dimineaţă, altfel de clienţi decât de obicei. Vânzătorii au dat nas în nas cu comisarii Gărzii Financiare care le-au cerut „actele la control”. În total au fost confiscate 14 tone de legume şi fructe, valoarea amenzilor ridicându-se la 45.000 de lei.

„Astăzi am organizat o acţiune pe linia combaterii şi prevenirii evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu legume din Piaţa 1 Mai. Cu această ocazie au fost verificaţi 12 agenţi economici. S-a verificat calitatea produselor, documentele de provenienţă pentru marfa expusă la vânzare, precum şi modul de înregistrare a veniturilor. Totodată au fost aplicate amenzi în valoare de 45.000 de lei şi au fost suspendaţi 8 agenţi economici. Acţiunile vor continua în perioada următoare.”, a declarat Bogdan Birtu, comisar şef al Gărzii Financiare Dâmboviţa.



Nu puţini au fost aceea care s-au fofilat la auzul acesti expresii. Mulţi vânzători, care cu puţin timp înainte de sosirea comisarilor, vindeau de zor vinete, cartofi sau gogoşari, le-au spus reprezentanţilor Gărzii Financiare că marfa nu este a lor. Doar în primele ore ale dimineţii, au fost confiscate tone întregi de fructe şi legume pentru care comercianţii nu au putut prezenta acte.

Jandarmii dâmboviţeni le-au da şi ei o mână de ajutor comisarilor. Marea problemă, cea a falşilor producători rămâne încă nerezolvată. „Cu ocazia verificărilor au fost ridicate documente în original, inclusiv borderouri de achiziţie şi vor urma controale încrucişate în vederea depistării acestora şi identificării lor”, a mai spus comisarul şef.

Comisarii Gărzii de Mediu, în control la comercianţii din Piaţa 1 Mai
Control al Gărzii Financiare Dâmboviţa
Control al Gărzii Financiare
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite