UPDATE Control cu demitere la CJAS Dâmboviţa. Directoarea Nina Sandu, pusă pe liber: „respect decizia şi nu o contest”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conducerea CNAS ia în calcul numirea temporară a unei persoane care să exercite cu delegare funcţia de director. FOTO: Niculina Sandu
Conducerea CNAS ia în calcul numirea temporară a unei persoane care să exercite cu delegare funcţia de director. FOTO: Niculina Sandu

Directoarea CJAS Dâmboviţa, Niculina Sandu, a fost demisă, marţi, 5 februarie, în urma unui control inopinat efectuat de preşedintele CNAS, însoţit de Corpul de Control al instituţiei şi de directorul de Resurse Umane. Aceştia au efectuat o verificare inopinată la sediul CJAS Dâmboviţa, în urma căreia au fost găsite nereguli grave.

UPDATE: „Eu nu închideam mai devreme instituţia, ci programul cu publicul. Era până la 14.30. Ei spuneau că trebuia să fie program până la 16.30, iar programul de activitate până la ora 17.00. Este decizia doamnei preşedinte, pe care o respect şi pe care nu o contest”, a declarat fosta directoare a CJAS Dâmboviţa, Niculina Sandu.

Decizia de schimbare a intrat în vigoare încă din seara zilei de 6 februarie. Deocamdată nu a fost numit un interimar.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

„În cursul verificării s-a constatat că solicitanţii nu aveau acces în sediul CAS Dâmboviţa la orele 15.30, deşi toate casele judeţene au obligaţia, conform HG nr. 1723/2004, ca programul de lucru cu publicul să fie zilnic între orele 8.30 – 16.30, iar o zi pe săptămână între orele 8.30 – 18.30. Totodată, analiza modului de îndeplinire a obligaţiilor asumate prin contractul de management a dus la constatarea mai multor nereguli grave în activitatea de contractare şi decontare a serviciilor medicale, eficienţa scăzută a acţiunilor structurii de control din cadrul CAS precum şi alte deficienţe care afectează, în ultimă instanţă, persoanele asigurate”, se arată într-un comunicat al CNAS.

Conducerea CNAS ia în calcul numirea temporară a unei persoane care să exercite cu delegare funcţia de director.  

Directorul de la Constanţa, demis şi el

„Totodată, în urma unui raport de evaluare a activităţii CAS Constanţa, prin care s-a constatat efectuarea de plăţi către angajatori de sume aferente concediilor medicale fără respectarea legislaţiei în vigoare, precum şi alte deficienţe în calcularea concediilor medicale, în detrimentul asiguraţilor, a fost decisă revocarea din funcţia exercitată cu delegaţie a lui Mirel George Cristescu. Mandatul de PDG a fost încredinţat cu delegare dnei. Luminiţa Nagy, care a ocupat până în prezent funcţia de director executiv, ca urmare a analizei obiective a rezultatelor evaluărilor performanţelor profesionale pe ultimii ani ale salariaţilor din cadrul CAS Constanţa. Pentru CNAS respectul faţă de asigurat şi accesul asiguratului la tratamente sunt priorităţi. Îmi doresc să nu existe persoane asigurate care să fie private, sub o formă sau alta, de servicii medicale de calitate”, mai precizează CNAS.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite