Un spital care deserveşte 100.000 de oameni se redeschide pentru internările non-Covid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Spitalul Găeşti
FOTO: Spitalul Găeşti

Dacă în ţară vorbim de creşterea alarmantă a numărului de bolnavi COVID, în judeţul Dâmboviţa, un spital care deserveşte 100.000 de oameni s-a redeschis pentru internările non-Covid.

Spitalul din Găeşti tratează, de la 1 octombrie, şi pacienţii care nu au contactat virusul SARS CoV-2. 

Potrivit managerului dr. Laurenţiu Belusica, Direcţia de Sănătate Publica a dat avizul favorabil pentru ca o parte din spital să fie alocată şi bolnavilor care au nevoie de îngrijiri medicale la chirurgie, pediatrie, ginecologie, medicină internă, reumatologie sau ORL. Un număr de 25 de paturi, la etajul I, vor fi destinate în continuare pacienţilor COVID-19 asimptomatici sau cu forme uşoare ale bolii.

„Măsură a fost luată în urma demersurilor conducerii spitalului şi ale autorităţilor locale, pe fondul scăderii numărului de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus. Dacă situaţia epidemiologică se va agrava, este posibil să se revină la situaţia anterioară”, a precizat managerul spitalului.

Autorităţile locale şi managerul spitalului au luat decizia să menţină Compartimentul Primiri Urgenţe, pe perioada pandemiei, singurul care acordă primul ajutor pentru întreaga zonă de sud a judeţului.

Pentru pacienţii non-Covid, spitalul a alocat un sector separat, cu 100 de paturi. 

Spitalul din Găeşti a alocat, în luna iulie, 120 de paturi pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. Acum numărul lor a fost redus la 25 de paturi, complet separate, fără posibilitatea de contaminare a pacienţilor non-Covid. 

Pentru că numărul pacienţilor care vor fi internaţi va fi mai mare, conducerea unităţii a anunţat că are nevoie de medici pentru cardiologie, neurologie, medicina internă, ATI, chirurgie generală, pediatrie, nou născuţi, obstetrica ginecologie, recuperare BFT, urologie. Cei interesaţi pot trimite CV-urile la adresa:

dr.laurentiubelusica@gmail.com

La nivelul judeţului Dâmboviţa, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 23 de noi cazuri de COVID-19. De la începutul pandemiei au murit 153 de dâmboviţeni. Totodată, sunt 536 persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată şi 339 persoane aflate în izolare la domiciliu.

Vă mai recomandăm şi:

COVID-19. Prefectura Dâmboviţa anunţă că masca a devenit obligatorie şi în jurul şcolilor din 7 comune

COVID-19. Precizări aduse de Prefectura Dâmboviţa despre starea de sănătate a subprefectului Chiru Cristea

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite