Un alt punct termic din Târgovişte va prinde viaţă şi se va transforma în Centru pentru copii cu autism şi Sindrom Down

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Târgovişte va transforma radical un fost punct termic. Consilierii locali din Târgovişte au aprobat, în şedinţa de marţi, transformarea unui fost punct termic în Centru pentru copii cu autism şi Sindrom Down.

Valoarea investiţiei se va ridica la de 1,5 milioane de lei.

"În şedinţa de consiliu local de ieri, a fost aprobată investiţia care vizează amenajarea unui centru destinat copiilor cu autism sau sindrom Down. Acest obiectiv va fi realizat prin refunctionalizarea fostului PT 1, situat în microraionul nr. XI, strada Ion Ciorănescu. În perioada următoare, foarte multe astfel de foste puncte termice, existente în toate cartierele municipiului Târgovişte, vor intra în reabilitare, urmând a găzdui fie cluburi ale pensionarilor, fie centre de asistenţă socială, fie teatre pentru copii", a precizat edilul Cristian Stan.

În Târgovişte există două centre pentru copii cu autism şi Sindrom Down. De asemenea, sunt înregistraţi peste 200 de copii cu acest tip de afecţiuni, iar capacitatea celor două centre nu acoperă nici jumătate din necesităţi. 

În cele două centre sunt oferite terapii de specialitate: educaţionale, kinetoterapie, logopedie, servicii psihologice, programe sociale etc pentru copii, dar şi consiliere de specialitate pentru părinţi.

Durata de realizare a investiţiei este de 18 luni, iar finanţarea este asigurată de la bugetul local.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite