Turistă ajutată de salvamontişti după ce a căzut 40 de metri în gol pe un traseu din Bucegi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot sâmbătă după-amiază, alte două turiste din Bucureşti s-au rătăcit pe un traseu montan din Masivul Bucegi, ele fiind recuperate de către jandarmii montani din judeţul Dâmboviţa
Tot sâmbătă după-amiază, alte două turiste din Bucureşti s-au rătăcit pe un traseu montan din Masivul Bucegi, ele fiind recuperate de către jandarmii montani din judeţul Dâmboviţa

O turistă care a căzut 40 de metri în gol pe un traseu din Masivul Bucegi, şi care a suferit multiple traumatisme, a fost ajutată de Salvamontiştii din Buşteni care au dus-o pe Platoul Bucegi şi apoi în zona "Piatra arsă”, de unde a fost preluată de o ambulanţă.

Salvatorii montani au reuşit să o recupereze, sâmbătă seară, pe turista care a căzut aproximativ 40 de metri de un traseu extrem de dificil din Masivul Bucegi.

Şeful Serviciului Salvamont Buşteni a declarat că, deşi a suferit multiple traumatisme în urma căzăturii, turista a reuşit să se deplaseze, cu ajutorul salvamontiştilor, până pe Platoul Bucegi, de unde a fost condusă la Piatra Arsă, fiind preluată de un echipaj medical al ambulanţei Prahova.

Iniţial, salvamontiştii au fost anunţaţi că turista făcea parte dintr-un grup care participa la un concurs pe teme turistice, organizat de o firmă privată, însă în cele din urmă salvatorii montani au aflat că femeia se afla pe munte cu un prieten şi că nu făcea parte dintre concurenţii la respectiva competiţie.

Tot sâmbătă după-amiază, alte două turiste din Bucureşti s-au rătăcit pe un traseu montan din Masivul Bucegi, ele fiind recuperate de către jandarmii montani din judeţul Dâmboviţa.

Conform purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Dâmboviţa, căpitanul Ciprian Vătăşelu, cele două tinere au plecat pe traseul montan Babele - Piatra Arsă, însă după lăsarea întunericului, au ieşit de pe traseu şi s-au rătăcit, în condiţiile în care nu cunoşteau zona şi pe munte s-a lăsat ceaţa.

Cele două turiste au fost găsite şi recuperate de către echipele de jandarmi montani, care le-au dus în siguranţă până la Piatra Arsă, de unde au fost preluate de către părinţi.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite