Trei puști din Târgoviște au câștigat Olimpiada Mondială de Roboți din America

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa Robot X Junior, din Târgovişte, formată din trei elevi cu vârste cuprinse între 9 şi 12 ani, s-a întors cu locul I de la competiția World Robot Olympiad SUA 2022.

World Robot Olympiad SUA 2022, cucerit de români. FOTO Daniela Floroiu / Facebook
World Robot Olympiad SUA 2022, cucerit de români. FOTO Daniela Floroiu / Facebook

Competiția s-a desfășurat în perioada 25-28 august. David Alexandru Tudorache și Adrian Badea de la Școala Coresi din Târgoviște și unul de la Școala Ioan Alexandru Brătescu-Voinești (David Cătălin Marin), coordonați de profesoara Daniela Floroiu, au realizat un robot care se mişcă singur, necontrolat de un joystick, pe un traseu prestabilit şi împinge anumite obiecte.

Elevi, profesori, părinți, comunitate – o echipă pentru World Robot Olympiad USA! <<Împreună>>este cuvântul care a făcut posibilă obținerea premiilor I și II. Mândră de voi!”, este mesajul transmis de prof. Georgeta Gogeanu, directorul Școlii Coresi Târgoviște.

Cei trei elevi care au cucerit America, au fost premiaţi, la sfârşitul lunii iunie, la Competiţia World Robot Olympiad România, care a avut loc la Şcoala Europeană din Bucureşti. Echipa coordonată de prof. Daniela Floroiu s-a calificat pe locul al treilea, din 14 echipe concurente. Acesta a fost, practic, rampa de lansare la etapa superioară din SUA.

Pentru concursul de robotică din SUA, cei trei și-au îmbunătățit robotul și au făcut senzație.

World Robot Olympiad Romania este o competiţie de Mecatronică şi Robotică ce reuneşte elevi sau studenţi, în vederea participării cu aplicaţii educaţionale, dezvoltate pe kitul educaţional Lego Mindstorms.

În competiţie sunt antrenaţi tineri din mai mulţe ţări de pe glob, cu scopul stimulării şi dezvoltării creativităţii şi spiritului inovativ în domeniile ştiinţei, tehnicii şi tehnologiei avansate.

Olimpiada Mondială de Roboți - SUA

WRO-USA oferă oportunități copiilor care doresc să învețe robotica și să călătorească în SUA, oferind familiilor, totodată, experiențe de schimbare a vieții pe care niciun alt program de robotică nu le poate oferi.

Tema WRO 2022 a fost „My Robot, My Friend”. Combinația dintre robotică și inteligență artificială poate schimba lumea și mai ales mediul oamenilor, cred organizatorii, iar provocările sezonului au fost legate de modurile în care roboții pot ajuta oamenii.

Târgovişte


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri