Trei licee din oraş au titlu european

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a răsplătit unităţile de învăţământ cu premiuol „Şcoală Europeană”. Colegiul Economic „Ion Ghica”, Liceul de Arte „Bălaşa Doamna” şi Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” se numără printre cele 60 de şcoli din ţară premiate.

Cele trei instituţii de învăţământ au primit joi, 22 aprilie, de la ministrul educaţiei, Daniel Funeruiu, certificate de Şcoală Europeană, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Parlamentului. Ele au fost premiate pentru activitatea de cooperare europeană pe care o desfăşoară.

Liceul de Arte, pe primul loc
Pentru Colegiul „Ion Ghica”, este al treilea certificat primit la concursul „Şcoală Europeană”, organziat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. „Este pentru a treia oară consecutiv când primim diploma şi trofeul de Şcoală Europeană. Certificatul are o valabilitate de trei ani, iar noi l-am obţinut în 2004 şi în 2007”, spune Suzana Ilie, directorul liceului.
Tot în 2007 a mai fost premiat şi Liceul de Arte „Bălaşa Doamna”, care anul acesta a avut cel mai bun punctaj din ţară. „Am obţinut 198 de puncte din 200 posibile. Am fost foarte fericiţi pentru acest rezultat. Demonstrează că liceul nostru are o dimensiune europeană în educaţie”, consideră Gabriela Istrate, directorul instituţiei care desfăşoară mai multe programe internaţionale şi oferă burse de studiu în străinătate elevilor.
Cât priveşte Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino”, este primul titlu de Şcoală Europeană obţinut. „Avem nouă proiecte pe care le derulăm cu instituţii care promovează valorile europene. Cerificatul reprezintă o recunoaştere a activităţii desfăşurate de colegiul nostru pe parcursul ultimilor patru ani şcolari, în perioada 2005-2009”, spune Tatiana Ghiţă, directorul colegiului.

Elevii au vizitat Palatul Parlamentului
La festivitatea de decernare a premiilor au participat atât profesori, cât şi elevi ai şcolilor câştigătoare. Pentru cei din urmă invitaţia la Palatul Parlamentului a fost mai mult decât onorantă. „Sunt mândră că sunt eleva acestui colegiu şi că am fost aleasă să particip la ceremonia de premiere. Am dat mâna cu domnul Funeriu şi am vizitat o parte din Palatul Parlamentului. Am fost impresionată să aflu că este a doua clădire, după Pentagon, ca mărime şi că, în 2,5 km parcurşi, am vizitat doar 5% din întreaga suprafaţă”, povesteşte Gabriela Buturugă, elevă de media 10 în cadrul Colegiului Economic.

Târgoviştea are în total şase şcoli europene
Trei alte şcoli au primit în anii anteriori acest titlu. „În 2009 au câştigat Şcoala «Coresi» şi Grupul Şcolar «Voievodul Mircea», iar în 2008, Colegiul Naţional «Constantin Carabella»”, spune Mihaela Anton, purtător de cuvând al Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite