Toboşarul formaţiei Chrom Dioxid a fost supus primei operaţii de grefare, după incendiul din Clubul Colectiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toboşarul formaţiei Chrom Dioxid a fost supus primei operaţii de grefare, după incendiu din Clubul Colectiv
Toboşarul formaţiei Chrom Dioxid a fost supus primei operaţii de grefare, după incendiu din Clubul Colectiv

Toboşarul formaţiei Chrom Dioxid, care a suferit arsuri grave în urma incendiului din Clubul Colectiv, se află la tratament de specialitate în Belgia. Acolo a fost supus primei operaţii de grefare.


"Cristi a avut prima operaţie de grefare, care a decurs foarte bine. A suportat bine operaţia, dar mai avem drum lung. Este tânăr şi organismul trebuie să îl ajute. Medicii sunt de elită, la fel şi dotarile spitalului, de ultimăa generaţie. Să-i ţinem pumnii în continuare", a scris prietena sa pe Facebook.

Cristi Filipescu (26 de ani), toboşarul formaţiei târgoviştene, Chrom Dioxd, a fost transferat în Belgia pentru tratament de specialitate. Apropiaţii săi spun că toboşarul este foarte bine îngrijit în Bruxelles şi a ţinut să mulţumească tuturor celor care îi sunt alături.

"Cristi se recuperează în fiecare zi, dar trebuie sa avem multă răbdare. M-a rugat să transmit mulţumiri tuturor celor care se gândesc la el", a scris pe Facebook unul dintre prietenii săi

În urmă cu o săptămână, în clubul Colectiv se afla şi Cristi Filipescu. Ghinionul a făcut să fie aproape de scenă şi să nu poată ieşi foarte repede. În momentul de faţă are arsuri la nivelul sistemului respirator şi pe 40% din suprafaţa corpului. Cele mai afectate sunt mâinile, care vor necesita reconstrucţii ulterioare îndelungate. Cristi a fost internat la Spitalul Elias. 

Cei care vor să îl ajute pe Cristi Filipescu o pot face donând pentru tratamentul său în contul 

RO80BRDE360SV99373673600. Titular cont: Filipescu Georgeta (mama lui Cristi). CNP: 2650629354737.

   

moise marian

Tot în Belgia a fost transferat şi Marian Moise (30 de ani), un pirotehnist din Moreni care se afla în Clubul Colectiv în momentul de groază. Şi el are arsuri pe o suprafaţă de peste 30% din suprafaţă corpului. El a fost internat la Spitalul Bagdasar din Capitală.

     

Nu există un model calendaristic pe care medicii să se poată baza în cazul pacienţilor cu arsuri foarte grave, practic nu ai nicio asigurare că, dacă a trecut un număr de zile, pacienţii vor supravieţui, susţin specialiştii. Totul depinde de la caz la caz.

Bilanţul tragediei din Colectiv a ajuns la 56 de morţi

Anunţul Ministerului Sănătăţii

În spitalele din Capitală mai sunt internate 55 de persoane, rănite în incendiul din Colectiv, 13 dintre ele fiind în stare citică şi gravă, iar 42 sunt în stare stabilă:

  • Spitalul de Arşi - 13 pacienţi internaţi, 12 sunt în stare stabilă
  • Spitalul Bagdasar Arseni -  11 pacienţi internaţi, 10 sunt în stare stabilă
  • Spitalul Floreasca -  3 pacienţi internaţi care sunt în stare critică
  • Spitalul Elias -  6 pacienţi internaţi, 5 sunt în stare stabilă
  • Spitalul Univeristar -  6 pacienţi internaţi care sunt în stare stabilă
  • Spitalul Gerota „Dimitrie Gerota” -  1 pacient care este în stare stabilă
  • Spitalul „Grigore Alexandrescu” -  5 pacienţi internaţi, 1 este în stare stabilă
  • Spitalul „Sfântul Ioan” -  2 pacienţi internaţi care sunt în stare critică
  • Spitalul Militar -  6 pacienţi internaţi care sunt în stare stabilă
  • Spitalul SRI - 1 pacient
  • Spitalul „C.C. Iliescu” - 1 pacient 

Vineri un pacient a fost transferat la spitalul AKH din Viena.cu o aeronavă a Inspectoratului General de Aviaţie. 

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În două săptămâni de la tragedie au decedat alte 29 de persoane, numărul victimelor ajungând, luni, la 56.

Răniţii, transportaţi în străinătate

Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. Dintre acestea, 37 au fost transportate spre unităţi sanitare din străinătate, însă nouă au decedat, trei în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda, unul în drum spre Elveţia, unul în Franţa şi un altul în Germania.

Spitalului Maasstad din Rotterdam, din Olanda, unde a fost transferate o parte dintre victimele rănite în incendiul din clubul Colectiv, şi-a creat o variantă în limba română a paginii sale web.

image

Conform paginii web, "în centrul de arşi al spitalului Maasstad sunt trataţi pacienţi cu arsuri şi alte tipuri de probleme legate de piele. În spitalul Maasstad se găseşte unul dintre cele trei centre de arşi. Celelalte două centre de arşi sunt stabilite în spitalul Rode Kruis (Beverwijk) şi spitalul Martini (Groningen) ".

De asemenea, apar informaţii şi despre condiţiile de vizitare a pacienţilor din România, fiind rugate să se prezinte doar rudele de gradul I, dar după o programare telefonică.

"Daca nu sunteţi familie directă a victimelor, atunci puteţi trimite o carte poştală. Flori şi alte cadouri nu sunt acceptate în legătură cu posibile infecţii", se mai arată pe site-ul Spitalului Maasstad.

Rudele victimelor din Clubul Colectiv mai pot găsit pe pagina web a clinicii informaţii despre specializările şi tratamentele de care beneficiază pacienţii, dar şi un număr de telefon al Ambasadei României în Regatul Ţărilor de Jos.

"Centrul de arşi necesită specialişti pregatiţi pentru aceasta secţie. În acest centru se lucrează într-o colaborare perfectă între mai multe specialităţi cum ar fi: doctor de arşi , chirurg traumă, anestezist, chirurg plastic, doctor de copii, doctor microbiolog, fizioterapeut, ergoterapeut şi personal paramedical. Această echipă este întregită de asistente specializate în arsuri, asistente de terapie intensivă, şi asistente pentru copii. Pentru ajutorul psihic al pacienţilor se lucreaza cu pedagog, psiholog şi preot", se mai menîionează pe pagina web a clinicii.

Opt persoane au fost transportate, în urmă cu o săptămână, la spitale din Olanda, însă două au decedat. Andrei Galuţ, solistul trupei Goodbye to Gravity, este internat, din 7 noiembrie, într-un spital din oraşul olandez Beverwijk.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite