Tinerii din sistemul de protecţie, atraşi de Şcoala de Meserii

0
0
 Tinerii din sistemul de protecţie

Beneficiarii din cadrul centrelor rezidenţiale, aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, precum şi tinerii aflaţi în grija asistenţilor maternali profesionişti, cu vârste peste 16 ani, au avut parte de experienţe inedite în cadrul Şcolii de Meserii Concordia, de la Ploieşti.

„Adolescenţii au pătruns în tainele ospătăriei, ale bucătăriei şi ale horticulturii. De asemenea, ”au tras cu ochiul” în Brutăria Concordia şi au pus întrebări despre cum se face pâinea sau cum se fac cozonacii, al căror miros s-a răspândit peste tot în jur. Au aflat informaţii despre cursurile de formare, despre cum poate fi petrecută perioada de 10 luni în Campusul Concordia, care este programul de studiu, de lucru şi cât timp liber au la dispoziţie. Nu au părăsit locaţia până când nu au participat şi la ateliere practice, precum realizarea celor mai savuroase cocktail-uri non-alcoolice, pregătirea celor mai gustoase şi mai atractive cafele şi un atelier pentru modelarea şerveţelelor. Tinerii au discutat şi cu un psiholog despre câteva posibile meserii din care pot face carieră pe viitor şi au lucrat în echipe, participând la un joc despre ce presupun meseriile alese”, a precizt DGASPC Dâmboviţa.

 Tinerii din sistemul de protecţie

După 10 luni de studiu la Şcoala de Meserii, tinerii care părăsesc sistemul de protecţie au şansa să găsească un loc de muncă foarte bun în domeniul în care s-au format. Reprezentanţii Concordia îi trimit în practică externă la antreprenori cu experienţă, iar dacă dovedesc că sunt implicaţi şi dornici să evolueze ca bucătari, ospătari, brutari sau horticultori, vor fi angajaţi în locaţia respectivă. 

 Tinerii din sistemul de protecţie

La final, s-au arătat încântaţi şi interesaţi să participe la cursurile Şcolii de Meserii, mai ales că vorbim de 25% teorie şi 75% practică. Unii dintre tineri au spus că sunt hotărâţi să se înscrie în programul de formare, imediat ce împlinesc 18 ani, iar noi îi vom sprijini în acest sens. 

Mai multe - Târgovişte

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite