Tiana Tudor premiată pentru proză, deşi urăşte să scrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tiana Tudor premiată pentru proză, deşi urăşte să scrie
Tiana Tudor premiată pentru proză, deşi urăşte să scrie

Eleva studiază de la 5 ani şi muzica, dar nu vrea să-şi facă o carieră în domeniu, fiindcă nu o consideră o profesiune sigură.

Cântă de la 5 ani. Fredona prin casă. Prindea repede orice melodie, orice ritm. Colegii şi educatoarele de la grădiniţă erau încântaţi. Părinţii, privind-o cum se desfăta cu muzica şi dansul, au decis să-i canalizeze acest talent. „Aşa am ajuns la cursurile de canto, pe care le-am urmat la Şcoala Populară de Artă. Am studiat acolo trei ani, cu doamna profesoară Adela Duţu”, îşi aminteşte Tiana. Acum, este elevă în clasa a VI-a la Şcoala „Mihai Viteazul” din Târgovişte. Nu s-a lăsat de muzică. Merge mai departe pe acest drum. La Palatul Copiilor. „Este pasiunea mea. Nu am cum să abandonez această cale”, spune Tiana. A participat la numeroase concursuri de gen. Interpretează cu sensibilitate şi forţă muzică uşoară şi piese rock. „Mai cânt şi populară. Mă gândeam să încerc şi puţină operă, să văd cum este”.

Scrie doar atunci când este furtună


Tiana Tudor gândeşte ca un om matur. Se îndulceşte cu pasiunile, dar viitorul nu vrea să îl clădească bazându-se pe ele. Mai pe şleau, ne-a spus că nu doreşte să încerce să-şi facă o carieră în muzică. „Şansele sunt mici, cred eu. Trebuie să ai bani, relaţii... Părinţii şi-ar dori să ajung o cântăreaţă de valoare, dar nu cred că este o carieră sigură”, concluzionează Tiana. Aşa că, fiindcă tot îi place să comunice, să aibe mulţi prieteni, ba chiar să dea şi sfaturi, Tiana preferă să devină mediator. Vrea să urmeze Facultatea de Relaţii Internaţionale şi, în paralel, Design Vestimentar. Tiana mai are o pasiune. Scrisul. Şi nu scrie oricând. Doar atunci când este furtună. Tunetele şi fulgerele, spune ea, îi dau inspiraţie. Atunci, se aşează în faţa colii albe de hârtie. „Îmi place să experimentez. Scriu proză. Am început cu poveştile. Am luat premii la diferite concursuri. La „Tinere condeie”, am luat premiul II cu proza „Exerciţii de vacanţă”. Am câştigat şi premiul I la Concursul Internaţional „Părul Berenicei”, organizat la Palatul Copiilor”, mărturiseşte Tiana. Şi-a trimis creaţiile şi la un concurs de gen din India. Tatăl său, profesor de limba engleză, a ajutat-o să facă traducerea. „Acum, nu scriu. Aştept câteva furtuni. Am început un roman. L-am intitulat „Agenţia Specială a Copiilor”, dar nu am avut timp să mai lucrez la el. Este o carte bazată pe realitate. Personajele sunt colegii mei, profesorii şi, bineînţeles, eu. Descriu cum apărăm noi, copiii lumea, şi cum sunt eu îndrăgostită lulea de cineva, iar el nu ştie”.

Ce îi place:
Îmi plac toate persoanele din viaţa mea. Nu judec pe nimeni. Toţi sunt prietenii mei. Iubesc toate persoanele cunoscute. Îmi plac biologia şi muzica. Îmi place să citesc Jules Verne.

Ce nu îi place:
Nu îmi place anatomia. Cred că în clasa a VII-a o să leşin la oră. Nu îmi place să scriu, deşi v-am spus că scriu. Nu îmi plac probele de control la sport. Nu îmi plac ciupercile!

Profil:
Nume: Tudor Tiana Georgiana
Născută: 7 aprilie 1998
Studii: elevă în clasa a VI-a la Şcoala „Mihai Viteazul” Târgovişte
Familie: singură la părinţi

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite