Soţii Blaj au fost conduşi, astăzi, pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi soţi găsiţi morţi, acum trei zile, în propriul apartament, au fost  înmormântaţi la cimitirul Suseni din Târgovişte. Între timp anchetatorii au luat la puricat toate firmele care se ocupă cu montarea termopanelor întrucât există suspiciunea că agresorii ar putea fi angajaţi la una din ele.

Ancheta în cazul celor doi soţi, în vârstă de 56, respectiv 66 de ani, decurge greu şi anevoios. Surse din cadrul poliţiei spun că agresorii ar putea fi angajaţii unei firme de termopane din Târgovişte, care în ziua crimei, au venit în casa celor doi pentru a le schimba tâmplăria. Cu toate astea, investigatorii sunt nevoiţi să lucreze zi şi noapte al acest caz întrucât numai în Târgovişte sunt peste 30 de firme care montează geamuri tip termopan, aşa că verificările ar putea dura câteva sătămâni.

Au acţionat cu sânge rece

Criminalilor nu le-a păsat de cei doi. I-au lăsat într-o baltă de sânge în baia apartamentului lor, cu capetele zdrobite, scufundate în apă. Le-a aplicat celor doi între 10 şi 14 lovituri de cuţit fiecăruia, toate în zona capului. Pentru găsirea criminalilor a fost angrenat un nunăr mare de investigatori care încearcă zi şi noapte să dea de urma autorilor. Până acum au fost audiate 30 de persoane, dar numărul lor ar putea creşte. “S-a realizat un cerc de suspecţi, s-au verificat membrii familiei şi colegii de muncă. În total au fost peste 30 de persoane audiate”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, Mihai Tudose.

Vecinii au auzit ţipete în ziua omorului

Câţiva dintre vecinii soţilor Blaj spun că au auzit ţipete, luni, când s-a întâmplat omorul. Nici prin cap nu le treceau că atunci, cei doi erau măcelăriţi cu sânge rece. “Am auzit ţipete venite din apartamentul lor dar nu a intervenit nimeni pentru că ştiau că ei se mai ceartă. Ea le avea cu băutura şi mai ţipa la el din când în când, ca în orice familie. Nimeni nu crede că se putea întâmpla aşa ceva, vă daţi seama. Ce faptă au putut face pentru câteva milioane. Dar e dubios pentru că i-au lăsat bijuteriile pe degete, avea vreo 2.000 de euro în casă, pe care nebunii nu i-au luat. Cine ştie ce ce a fost în capul lor. Eu ştiu că nu aveau datorii la nimeni, erau oameni liniştiţi, nu au creat probleme”, ne-a declarat Marian Ghioacă, un vecin de bloc al soţilor Blaj. 

Vecinii sunt îngroziţi de cele întâmplate

Vecinii pensionarilor au bănuit ceva rău pentru că nu i-au mai văzut de câteva zile, mai ales că era perioada în care venea pensia. “Cecilia venea des pe la mine pe acasă. Dacă plecau de acasă, îmi lăsau mie actele ca să le iau pensia, aşa făceau mereu. Dar acum m-am şi mirat cum de nu i-am mai văzut pe aici. Apoi am aflat că au fost omorâţi. Îmi este şi frică să mai ies din casă, că nu ştii cum îţi dă în cap şi fuge şi nu-l mai prinde nimeni”, a declarat Maria Mărgărit.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite