Șoseaua din munte care va face concurență Transbucegiului. Drumarii speră să o termine până se lasă frigul

0
Publicat:

Drumurile care îi duc pe șoferi în inima Bucegilor oferă peisaje superbe. Cel mai cunoscut dintre ele – Transbucegi – este de-a dreptul spectaculos, dar, de cele mai multe ori, este impracticabil iarna din cauza zăpezii căzute de pe versanți.

DJ 714  Bolboci - Contur Lac Bolboci - Cheile Tătarului. FOTO CJ Dâmbovița
DJ 714 Bolboci - Contur Lac Bolboci - Cheile Tătarului. FOTO CJ Dâmbovița

De cealaltă parte, peisajele pe care le oferă DJ 714 sunt la fel de superbe ca şi cele oferite de Transbucegi, dar tronsonul este mult mai sigur pentru șoferi, fiind mai lat. Tocmai din acest motiv, autoritățile au decis să îl reabiliteze, iar lucrările de modernizare a Drumului Județean DJ 714 -Bolboci - Contur Lac Bolboci - Cheile Tătarului, sunt pe ultima sută de metri, anunță autoritățile județene din Dâmbovița.

Pe DJ 714, turiştii vor avea ocazia să vadă cariera de la Lespezi, de unde a fost extrasă materia primă pentru realizarea Barajului Bolboci, dar şi Lacul Bolboci, supranumit „Marea din Bucegi”.

Prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, au fost asigurați aproape 11 milioane de lei pentru reabilitarea tronsonului pe o lungime de 4,3 kilometri, din totalul de opt kilometri.

Consiliul Județean Dâmbovița a avut asigurată suma de 9.800.000 de lei, diferența până la valoarea totală a proiectului, 10.900.000 de lei, urmând a fi asigurată din bugetul propriu. Au fost turnate două straturi de asfalt pe toată lungimea acestui tronson, 4,3 km, dar au mai fost realizate 1,5 km fundații de parapet, 31 de podețe transversale pentru scurgerea apelor, 4,2 km rigole de acostament, 4,2 km de parapete metalice”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

În paralel, se lucrează și la podul de legătură dintre drumul județean DJ 714 și Campingul Zănoaga. Acest proiect este finanțat prin PNDL II și urmărește consolidarea construcției, care are o lungime de 36 de metri și o lățime de șase metri. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 2.500.000 de lei.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite