Soiul de roșii care poate fi plantat de orășeni pe balcon și care le asigură gospodinelor bulionul de toamnă

0
Publicat:

Roșiile care cresc în ghiveci sau chiar și într-o găleată pot fi soluția orășenilor de a produce legume chiar pe balcon. Este vremea răsadurilor, așa că cei care vor să mănânce legume cât mai naturale trebuie să înceapă plantatul.

Soiul care se plantează la ghiveci poate produce 15-20 de kilograme de roșii. FOTO Magda Cristian
Soiul care se plantează la ghiveci poate produce 15-20 de kilograme de roșii. FOTO Magda Cristian

Pentru orășeni, o soluție la îndemână sunt roșiile care se pot dezvolta foarte bine și într-un ghiveci, pe balcon și unde se pot produce 15-20 de kilograme de roșii, dacă sunt crescute într-un mediu favorabil.

Soiul de roșii Reyana se dezvoltă cu ușurință în pământ puțin, iar orășenii care vor să consume doar din producția proprie pot pune un răsad chiar la ei în balcon. Producția se poate face pe verticală, iar satisfacția este garantată.

Orășenii pot face cu ușurință bulion din roșiile produse chiar de ei, pe balcon. Planta are nevoie de aer proaspăt și de soare și se va dezvolta cu siguranță. Un răsad la un ghiveci poate produce cel puțin 10-15 kilograme de roșii. Se pot pune chiar și roșii cherry. Investiția va fi doar în răsad, care costă 2 lei și în ghiveciul cu pământ, cel mult 20 de lei”, spune Magda Cristian, legumicultoare din Băleni.

Roșiile pot crește fără probleme dacă sunt îngrijite cum trebuie, iar stropirile împotriva dăunătorilor se pot face cu soluții naturale.

„Până în toamnă se pot coace fără probleme, iar gospodinele pot face bulion din roșiile lor. Eu produc și un alt soi de roșii ornamentale ,care vând roșii cherry. Stropitul îl face fiecare cu ce dorește. Mulți folosesc maceratul de urzică și ies roșiile și mai bune și mai sănătoase. Se poate prepara prin fierberea urzicilor”, adaugă producătoarea din Băleni.

Soiul Reyana este un soi bulgăresc timpuriu, hibrid, pentru producţie în spaţii protejate (sere, solarii), şi în câmp. Este foarte bine cunoscut în România, datorită calităților sale excepționale. Planta prezintă rezistenţă la virusul mozaicul tomatelor, verticilium şi fusarioza.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite