Șofer prins când deversa conținutul unei fose septice pe un câmp din Tărtășești

0
Publicat:

Un bărbat din Dâmbovița se va gândi bine înainte să mai arunce vreun gunoi pe spațiul public. Acesta a primit o amendă uriașă pentru că și-a aruncat mizeria din fosa septică pe un câmp.

Deversări de ape uzate în spații neautorizate. FOTO Garda de Mediu Dambovita
Deversări de ape uzate în spații neautorizate. FOTO Garda de Mediu Dambovita

Bărbatul a fost prins deversând conținutul unei fose septice pe un câmp din comuna dâmbovițeană Tărtășești. El a fost pe mâna inspectorilor Gărzii de Mediu Dâmbovița de localnicii din zonă care au văzut întreaga „operațiune”.

Deversări de ape uzate în spații neautorizate

„Urmare a sesizării telefonice primite de la reprezentanții Secției 12 Tărtășești din cadrul IPJ Dâmbovița, cu privire la deversări de ape uzate fecaloid-menajere în extravilanul comunei Tărtășești, s-a demarat o acțiune pentru identificarea autorilor. În urmă verificărilor efectuate a fost identificat deținătorul vidanjei tractate, precum și șoferul care a procedat la deversarea apelor uzate”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu Dâmbovița.

Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 6.000 lei, iar deținătorul vidanjei tractate a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei, „conform art.96, alin.(2), pct.1, pentru lipsa autorizației de mediu privind colectarea apelor uzate”.

Totodată reprezentanții GNM CJ Dâmbovița au impus măsuri de interzicere a deversării de ape uzate în spații neautorizate, precum și interzicerea desfășurării activității de colectare ape uzate în lipsa actelor de reglementare.

Amenda pentru primăriile din Dâmbovița

Încă de anul trecut, Garda de Mediu Dâmbovița a pornit o adevărată ofensivă și împotriva primăriilor din județ care nu iau măsuri pentru sancționarea celor care depozitează gunoaie pe câmpuri și, mai ales, pentru că nu igienizează zonele afectate.

Două primării au fost amendate cu câte 15.000 de lei după ce inspectorii au găsit depozite necontrolate de gunoaie. Controalele au scos la iveală munţi de deşeuri menajere în amestec cu deşeuri reciclabile, deşeuri din construcţii şi resturi vegetale în comunele Niculeşti şi Vulcana Pandele.

Controalele au fost făcute în urma unor sesizări ale cetăţenilor. La fel s-a întâmplat şi în Municipiul Moreni, acolo unde au fost descoperite tone de gunoaie pe marginea Râului Cricov.

În toate cazurile, inspectorii Gărzii de Mediu au dat termene clare până la care vor fi ridicate gunoaiele şi igienizate zonele cu probleme.

Târgovişte


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri