Șofer pe un microbuz școlar prins băut la volan. Ce valoare a arătat etilotestul

0
Publicat:

Un șofer de microbuz școlar a fost prins, luni, 27 mai 2024, de polițiștii rutieri din Găești, conducând sub influența alcoolului.

Șofer de microbuz, prins băut la volan. FOTO IPJ Dâmbovița
Șofer de microbuz, prins băut la volan. FOTO IPJ Dâmbovița

Incidentul s-a petrecut pe drumul național 61, în orașul Găești, din Dâmbovița.

Polițiștii au oprit microbuzul pentru control, iar în urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, s-a constatat o valoare de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto, în vârstă de 47 de ani, a fost testat pentru depistarea consumului de băuturi alcoolice, fiind indicat un rezultat cu valoarea de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform prevederilor art. 102 alin. (3) lit. a din O.U.G. nr. 195/2002. Întrucât bărbatul ar fi pus în pericol siguranța participanților la trafic, ca măsură complementară, s-a dispus reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile”, a precizat IPJ Dâmbovița.

Șofer de microbuz, prins băut la volan. FOTO IPJ Dâmbovița
Șofer de microbuz, prins băut la volan. FOTO IPJ Dâmbovița

Acest incident este un semnal de alarmă cu privire la riscurile majore pe care le implică conducerea sub influența alcoolului, mai ales în cazul transportului de persoane.

Polițiștii reamintesc șoferilor că au responsabilitatea de a se asigura că nu pun în pericol viața lor și a celorlalți participanți la trafic.

Șofer în comă alcoolică, găsit dormind pe câmp. Avea permisul anulat și lovise o mașină

Șoferul a fugit de la locul faptei și a fost găsit dormind. FOTO cronica-gaestiului.ro
Șoferul a fugit de la locul faptei și a fost găsit dormind. FOTO cronica-gaestiului.ro

Un șofer în vârstă de 27 de ani, cu permisul de conducere anulat și sub influența alcoolului, a provocat un accident rutier în Dâmbovița. Apoi s-a refugiat pe câmp, unde l-au găsit polițiștii, dormind.

S-a întâmplat în localitatea dâmbovițeană Ionești.

Un șofer în vârstă de 27 de ani, cu permisul de conducere anulat și sub influența alcoolului, a pierdut controlul volanului și a lovit o mașină parcată, fără a face alte victime, deoarece vehiculul lovit era gol.

După impact, șoferul a părăsit locul faptei și a fost ulterior prins de autorități, ascuns în iarbă pe un câmp din comuna Petrești, unde a și tras un pui de somn.

Testat cu etilotestul, acesta a înregistrat o concentrație de 1,21% alcool pur în aerul expirat, mult peste limita legală, potrivit cronica-gaestiului.ro.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite