Salvamont Dâmboviţa are nevoie de 15 tehnicieni şi doi consilieri tehnici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 17-25 aprilie 2017, a avut loc în zona Munţilor Anina, Peştera Comarnic, stagiul de pregătire TSA 1 şi 2, care presupune, perfecţionarea celor care doresc să parcurgă peşteri dificile sau verticale, avene, în condiţii tehnice, coborâre şi urcare, precum şi a celor care doresc să se perfecţioneze în tehnicile de salvare din pesterti.

La acest stagiu au participat trei salvamontişi din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamonrt-Salvaspeo Dâmboviţa, doi dintre membri, au urmat TSA 2, ceea ce presupune specializarea în amenajarea traseelor ce urmează să fie parcurse în peşteri, iar cel de-al treilea TSA 1, cu specializare în modalităţi de parcurgere. 

image

Atelierele de lucru au fost amenajate în zona de abrupt a Peşterii Comarnic, unde s-a început cu partea teoretică axată în principal pe noduri de asigurare şi amărâre, urmând amenajarea şi parcurgerea unor trasee în faleză, iar ultimele zile au fost destinate exclusiv amenajării şi parcurgerii puturilor naturale. 

Toate peşterile verticale parcurse s-au aflat în zona sudică a Munţilor Anina, o zona castica cu un potenţial speologic foarte mare, din care reprezentative au fost, Avenul Morţii, Avenul cu Două Intrări, Avenul Hoţilor şi Avenul Tăietură Tătarului. 

image

În luna august, cei care au finalizat cursurile de tehnica speologiei alpine, vor intra în şcoala de tehnicieni salvaspeo, fiind şi ultimul stagiu pentru a deveni salvator din mediul subteran speologic cu atestat. 

Serviciul Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Dâmboviţa are nevoie de 15 tehnicieni şi doi consilieri tehnici, tot în domeniul salvării din peşteri, pentru a fi omologat serviciul de salvaspeo.

image
image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite